Alberto Contador – Πάντα έδινα το μέγιστο ως αθλητής, το ίδιο θα κάνω και τώρα

Μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο Alberto Contador κάθισε στην τελευταία του συνέντευξη τύπου πριν ένα μεγάλο γύρο.

Στη συνέντευξη, ήταν παρόντες ο μάνατζερ της ομάδας Luca Guercilena και ο υπεύθυνος τύπου Jacinto Vidarte. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σε ένα ξενοδοχείο στα περίχωρα της Nime. Ο Ισπανός δήλωσε ότι πήρε την απόφαση του να αποχωρήσει στο 9ο εταπ του Γύρου Γαλλίας. Θα συμμετάσχει στην τελευταία του Vuelta, και ασχέτως αν νικήσει ή όχι, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφαση του.

Όταν η συνέντευξη ήρθε στο θέμα της αποχώρησης, δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρος τι να κάνει, και ότι σκεφτόταν το σενάριο να συνεχίσει μέχρι το Γύρο Ιταλίας της επόμενης χρονιάς.

«Αλλά δεν ήμουν πολύ, πολύ σίγουρος, και ήταν εκεί, στο Tour, που πραγματικά αποφάσισα ότι οριστικά θα έφευγα φέτος. Πριν από το Tour, ήταν ήδη σχεδόν 70% σίγουρο», παραδέχτηκε.

Ο Contador είπε ότι δεν αποφάσισε να αποσυρθεί λόγω συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας ότι ήταν κοντά στην καλύτερη του μορφή όταν ξεκίνησε τον Γύρο Γαλλίας

«Ήθελα να φτάσω στον Γύρο σε άριστη κατάσταση και το έκανα. Το βάρος μου ήταν καλό, τα δεδομένα που παρήγαγα ήταν καλά, ήταν συγκρίσιμα με το 2014»

«Πραγματικά αποφάσισα (να αποσυρθώ) στο 9ο εταπ. Υπήρχαν κάποιες πτώσεις, και αυτό ήταν ίσως αυτό που με ανάγκασε να το δω ξεκάθαρα. Τέτοια πράγματα μπορούν να ακυρώσουν όλη τη δουλειά που έκανες και αυτή ήταν η στιγμή που τελικά το αποφάσισα. Ήξερα επίσης ότι ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα να γνωρίζει ποια ήταν τα μελλοντικά μου σχέδια το συντομότερο δυνατόν».

Όχι ένας αποχαιρετιστήριος γύρος

Όσον αφορά το άμεσο παρόν, ο Contador ήταν ανένδοτος ότι θα δώσει τα πάντα στη Vuelta. Δεν θα είναι ένας αποχαιρετιστήριος γύρος

«Ένα πράγμα είναι σαφές, πάντα έδινα το μέγιστο μου ως αθλητής και το ίδιο θα κάνω και τώρα», είπε.

«Είναι επίσης αλήθεια ότι η Vuelta είναι ιδιαίτερη, και θέλω να το απολαύσω. Αισθάνομαι τυχερός που μπορώ να είμαι εδώ, είναι ένα πολύ καλό μέρος για να πω αντίο. Θέλω λοιπόν να δω πώς αισθάνονται τα πόδια, να δούμε τι φόρμα έχουν οι αντίπαλοί μου, αλλά έχω έρθει με την ιδέα να αγωνιστώ για να κερδίσω και να το απολαύσω. “

Σε πρακτικό επίπεδο, ο Contador είπε ότι οι τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν ένα πολύ διαφορετικό είδος προετοιμασίας για έναν αγώνα που κέρδισε το 2008, 2012, 2014. Δεν είχε προηγουμένως ολοκληρώσει τον Γύρο Γαλλίας και στη συνέχεια να αγωνιστεί για το Γύρο Ισπανίας. Οι τελευταίες 10 μέρες ήταν αφιερωμένες στην ποιοτική εκπαίδευση, αλλά παραδέχτηκε ότι «είναι όλα απόρρητα».

Μιλώντας για την νέα εκκίνηση της Vuelta στην Γαλλία, δήλωσε ότι είναι «σπέσιαλ»

«Πρόσφατα οι Γάλλοι φίλαθλοι με έχουν καλοδεχτεί και είναι πάντα ωραίο να είσαι εδώ (στη Γαλλία). Αύριο (σήμερα) ξεκινά η ομαδική χρονομέτρηση. Θα είναι παρόμοια με την Παμπλόνα το 2012, όταν το πρώτο εταπ της Vuelta τελείωνε μέσα σε αρένα».

Froome και Nibali τα φαβορί

Σχετικά με τις τρεις εβδομάδες του αγώνα, μετά το ξεκίνημα του Σαββάτου, ο Contador υποστήριξε ότι «ο Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) είναι ο αθλητής που, θεωρητικά, θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τον αγώνα του 2017 επειδή έκανε το Giro, αλλά ο Froome είναι το φαβορί».

«Ο Froome είναι ισχυρός, υπάρχει αυτή η ατομική χρονομέτρηση που θα τον ευνοήσει και φυσικά υπάρχει και η ομάδα που έχει. Οποιοσδήποτε από τους βοηθούς του θα μπορούσε να είναι αρχηγός σε άλλη ομάδα και αυτό κάνει να νικήσεις τον Froome πιο πολύπλοκο».

«Ο Fabio Aru και ο Romain Bardet και οι αδερφοί Yates θα αγωνιστούν, αλλά σε αυτό το σημείο, οι δύο αθλητές που ξεχωρίζουν ως φαβορί είναι ο Froome και ο Nibali».

Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχει και  ο Contador. Ο αρχηγός της Trek-Segafredo είπε ότι ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες, δεν θα συνεχιστεί πέρα από τις 10 Σεπτεμβρίου και τη Μαδρίτη, ακόμα κι αν κερδίσει τη Vuelta.

«Είμαι πολύ σίγουρος για την απόφαση που έχω πάρει. Έχω μεγάλη υποστήριξη εδώ από την ομάδα για αυτό που κάνω, αλλά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του Γύρου Ισπανίας, θα αποσυρθώ. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από εδώ για να πω αντίο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…