Alberto Contador – Έχει μετατραπεί σε μια απίστευτη Vuelta για μένα

Παραδοσιακά, στις μέρες ξεκούρασης των μεγάλων γύρων, τα φαβορί δίνουν συνεντεύξεις, κάνοντας μια ανασκόπηση της πορείας τους. Στην χτεσινή μέρα ξεκούρασης, ο Alberto Contador μίλησε για όλους και για όλα στον ισπανικό τύπο.

«Νομίζω ότι μπορείς να το χωρίσεις σε δύο μισά για μένα», δήλωσε ο Contador «Το πρώτο μέρος [Ανδόρα] είχε πολύ λίγη σχέση με το πώς αισθάνθηκα πριν από τον αγώνα όταν έκανα προπόνηση στη Μαδρίτη και δεν αποτελούσε μέρος των σχεδίων μου».

«Στο δεύτερο μέρος [μετά την Ανδόρα], πηγαίνω πάρα πολύ καλά. Αυτές οι πολύ απότομες αναβάσεις δεν μου ταιριάζουν ποτέ και αυτό με κάνει αισιόδοξο. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα δούμε τι μπορώ να κάνω».

Γενική κατάταξη και νίκη σε εταπ

Ο Contador δήλωσε έντονα ότι βρίσκεται εδώ για να ποδηλατήσει πραγματικά και να είναι ανταγωνιστικός και για την κόκκινη φανέλα και για τα εταπ.

«Νομίζω ότι το να αγωνίζεσαι για νίκη σε εταπ και στην γενική κατάταξη είναι συμβατό. Δεν θέλω να απορρίψω κανένα από τα δύο… Για να πω την αλήθεια πραγματικά απολαμβάνω τον αγώνα, επειδή πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ήρθα στη Vuelta για αποχαιρετισμό ή από αίσθηση καθήκοντος. Δεν ισχύει καθόλου κάτι τέτοιο».

Τα απρόοπτα

Ο Contador γνωρίζει περισσότερο από όλους, πώς μπορεί μερικές πτώσεις (φετινός Γύρος Γαλλίας) ή ένα κρύωμα (φετινή Vuelta) να επηρεάσει την απόδοση ενός, κατά τα άλλα, φορμαρισμένου αθλητή

«Πρέπει να θυμάσαι ότι η ποδηλασία είναι ένα πολύ σκληρό σπορ. Υπάρχουν πάντα εξωγενείς παράγοντες που παίζουν ρόλο: Πρόκειται για την ικανότητα σου για αποκατάσταση, αλλά επίσης πρόκειται για την περίπτωση που κρυολογήσεις ή όταν έχεις μηχανικό πρόβλημα ή πέσεις στην βροχή».

«Για παράδειγμα, μπορείς να κρυολογήσεις ύστερα από μια εβδομάδα ποδηλασίας σε βροχή στα Asturias (ορεινή περιοχή της βόρειας Ισπανίας). Μπορεί να έχεις μια κακή μέρα και να χάσεις χρόνο».

Αναγνωρίζοντας την αξία του Froome, τόνισε πάλι τον αστάθμητο παράγοντα

«…ο Froome είναι πολύ δυνατός αθλητής, αξιόπιστος, αλλά μέχρι να φτάσεις στην Μαδρίτη ποτέ δεν ξέρεις. Άρα τι κάνεις; Δουλεύεις μέρα με τη μέρα, προσπαθώντας να κερδίσεις πίσω χρόνο και στην Μαδρίτη θα δούμε που μπορεί να τερματίσω. Στην ποδηλασία πάρα πολύ παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με σένα».

Αντίπαλοι

Ο Contador αναγνώρισε ότι η ομάδα του Trek-Segafredo είναι «ίσως όχι δυνατή όπως θα ήθελα να είναι» και εξήγησε ότι ίσως χρειαστεί να διαμορφώσει τη στρατηγική του σύμφωνα με των αντιπάλων του.

Επανέλαβε επίσης την απογοήτευσή του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των φαβορί, όταν επιτέθηκε στο 6ο εταπ «Εάν υπάρχει μόνο ένας αθλητής που προσπαθεί, δεν είναι τόσο εύκολο απέναντι σε μια ομάδα τόσο ισχυρή όσο η Sky».

Μιλώντας για τον Froome, τόνισε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας, που συμφέρει και τα δύο μέρη

«Φυσικά ο Froome έχει δείξει ότι είναι ο δυνατότερος και ο πιο συνεπής αθλητής στο πελοτόν, έχοντας μια παντοδύναμη ομάδα. Δεν μπορείς να αποκλείσεις μια συνεργασία, γιατί αν στο τέλος της ημέρας, έχουμε και οι δύο κάτι να κερδίσουμε, γιατί όχι;

Η αγάπη του κόσμου

«Μια και είναι ο τελευταίος μου αγώνας, πραγματικά το απολαμβάνω. Έχει μετατραπεί σε μια απίστευτη Vuelta για μένα…. Οι συναθλητές μου παραπονιούνται ότι έχουν πονοκέφαλο από τον κόσμο που φωνάζει να μην παραιτηθώ και να συνεχίσω ακόμα μια χρονιά».

«Αυτό που καταλαβαίνω, λίγο λίγο, είναι τι έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι τώρα συγκεντρωνόμουν σε κάθε αγώνα και δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο. Τώρα, με όλη αυτή την αγάπη του κόσμου, αρχίζεις να σκέφτεσαι τι κατόρθωσες σε όλη σου την αγωνιστική καριέρα: Όλα αυτά τα βίντεο που υπάρχουν, σου θυμίζουν στιγμές από την καριέρα σου. Και η αλήθεια είναι, ότι με κάνουν περήφανο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…