Share on Facebook Share on Twitter Τι τρώνε οι επαγγελματίες ποδηλάτες κατά τη διάρκεια των μεγάλων Γύρων; Μια συνηθισμένη στερεά τροφή είναι τα κέικ ρυζιού, λόγω της διατροφικής τους αξίας σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Μπορεί η ομάδα της Saxo-Tinkoff να μην υπάρχει πλέον, αλλά η σεφ της ομάδας το 2013, Hannah Grant , μοιράζεται μαζί μας την δική της συνταγή. Εδώ η σεφ μας δείχνει την συνταγή για 8 ποδηλάτες και μπορούμε να την προσαρμόσουμε κατάλληλα Συστατικά 1 κιλό Ρύζι(κανονικό) 2 κουτιά γάλα καρύδας 1 λίτρο χυμός μήλου 1-2 λίτρα νερό Αποξηραμένες ξανθές σταφίδες ή (και) αποξηραμένα μήλα (ή βερίκοκα) Μαύρη ζάχαρη και κανέλα Διαδικασία Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, τα 2 κουτιά γάλα καρύδας, το 1 λίτρο χυμό και 1 λίτρο νερού. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε σταδιακά νερό, ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Αφού φύγει όλο το νερό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε και τή μαύρη ζάχαρη, γιατί όταν κρυώσει θα μειωθεί η γλυκύτητα στη γεύση. Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά, τα απλώνουμε σε ένα αλουμινένιο ταψί και προσθέτουμε κανέλα. Το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη και μετά στην συντήρηση για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί, το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες και το έχουμε έτοιμο για όταν το χρειαστούμε. Κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε, τα βάζουμε σε σακουλάκια σελοφάν (υπολογίζουμε 2 μικρά κομμάτια ανά ώρα) και είμαστε έτοιμοι για τη βόλτα μας.