H UCI απορρίπτει την υπερασπιστική γραμμή του Chris Froome

Η UCI απέρριψε τις εξηγήσεις του Chris Froome ως αβάσιμες και παραπέμπει την περίπτωσή του σε δικαστήριο αντιντόπινγκ, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Monde την Παρασκευή.

Η Sky και ο Froome ήλπιζαν ότι η UCI θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθεί ο τέσσερις φορές νικητής του Tour de France. Παρόλα αυτά, η UCI προωθεί την πειθαρχική διαδικασία, στέλνοντας το ΑΑΕ του Βρετανού, στο ανάλογο δικαστήριο.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις, ο Diego Ulissi βρέθηκε θετικός για παρόμοιο επίπεδο του ίδιου φαρμάκου, στο Giro το 2014 και τέθηκε σε διαθεσιμότητα για εννέα μήνες από μια ελβετική πειθαρχική επιτροπή. Στο Giro του 2007, ο Alessandro Petacchi βρέθηκε θετικός –επίσης για σαλβουταμόλη-  και τέθηκε σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο.

Ο 32χρονος Froome επιμένει ότι δεν υπήρξε παράνομη συμπεριφορά του ή της ομάδας του. Η UCI του επιτρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται, μέχρις ότου αποφασιστεί η υπόθεση, επειδή η σαλβουταμόλη δεν είναι απαγορευμένη ουσία,  σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA).

«Είναι γνωστό ότι έχω άσθμα και ξέρω ακριβώς ποιοι είναι οι κανόνες. Χρησιμοποιώ μια συσκευή εισπνοής για να διαχειριστώ τα συμπτώματά μου και γνωρίζω με σιγουριά ότι θα δοκιμαστώ κάθε μέρα που φορώ τη φανέλα του επικεφαλής του αγώνα», δήλωσε ο Froome όταν έγινε γνωστή η ιστορία της σαλβουταμόλης.

«Το άσθμα μου χειροτέρεψε στη Vuelta, γι ‘αυτό ακολούθησα τη συμβουλή του γιατρού να αυξήσω τη δοσολογία. Όπως πάντα, έδωσα τη μέγιστη προσοχή για να βεβαιωθώ ότι δεν χρησιμοποίησα περισσότερο από την επιτρεπόμενη δόση».

Η UCI εξέτασε τα επιχειρήματα της ομάδας Sky και τα απέρριψε μετά την εξέταση του φακέλου από την ανεξάρτητη υπηρεσία LADS (νόμιμες υπηρεσίες αντιντόπινγκ), η οποία ιδρύθηκε το 2015. Η υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο και παρόλο που δεν έχει οριστεί ημερομηνία, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει έγκαιρη απόφαση για να σταματήσει τον Froome από το να πάρει μέρος στο Giro d’Italia, το οποίο ξεκινάει στην Ιερουσαλήμ στις 4 Μαΐου.

Ο Froome απάντησε μέσω του Twitter αργά την Παρασκευή, στα σχόλια: «Ψευδείς ειδήσεις κυκλοφόρησαν πάλι απόψε. Τι δεν θα κάνουν οι δημοσιογράφοι για μερικά κλικ …»

Ο γενικός διευθυντής της WADA, Olivier Rabin, δήλωσε σχετικά με την υπόθεση ότι «…ο κανόνας έχει θεσπιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, το επιτρεπτό επίπεδο δεν έχει αλλάξει και παρόμοιες περιπτώσεις έχουν ήδη κριθεί από το CAS».

Ο Froome, θα χρησιμοποιήσει το Tour des Alpes (παλαιότερα γνωστό ως Giro del Trentino) ως το τελευταίο του φορμάρισμα πριν το Giro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…