Ο Michael Goolaerts νεκρός στο Paris – Roubaix

Ο 23χρονος Βέλγος αθλητής Michael Goolaerts (Willems-Crelan) πέθανε, ύστερα από καρδιακή ανακοπή που υπέφερε, κατά τη διάρκεια του Paris-Roubaix της Κυριακής.

Οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν τον Goolaerts που βρισκόταν αναίσθητος στο δρόμο, περίπου 150 χλμ πριν τον τερματισμό. Εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό του αγώνα επιτόπου, πριν γίνει η αερομεταφορά του σε νοσοκομείο στη Λιλ. Αργά την Κυριακή το βράδυ, η ομάδα του Goolaerts επιβεβαίωσε ότι ο αθλητής είχε πεθάνει.

«Με ανείπωτη θλίψη, πρέπει να γνωστοποιήσουμε το θάνατο του αθλητή και του φίλου μας Michael Goolaerts», ανέφερε η ομάδα στο Twitter. «Πέθανε το βράδυ της Κυριακής στις 22:40 στο νοσοκομείο της Λιλ, παρουσία των μελών της οικογένειάς του και των αγαπημένων του, τους οποίους θα σκεφτόμαστε».

«Ο θάνατος του προήλθε από καρδιακή ανακοπή, όλη η ιατρική βοήθεια δεν είχε αποτέλεσμα. Στο εξής, δεν θα υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση, ώστε να δώσουμε στους συγγενείς του χρόνο να αντιμετωπίσουν αυτή την τεράστια απώλεια».

Ο Goolaerts πρωτοεμφανίστηκε στη Willems-Crelan της Veranda το 2013 ως ασκούμενος πριν υπογράψει με την ομάδα το 2014. Συμμετείχε στη Lotto Soudal στα τέλη του 2016 και συνέχισε στη Willems-Crelan το 2017, καθώς η ομάδα ανέβηκε κατηγορία από Continental σε Pro Continental. Ο αγώνας της Κυριακής ήταν το ντεμπούτο του στο Paris-Roubaix.

Πολλοί στο πλαίσιο της ποδηλατικής σκηνής εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους, μέσω των μέσων ενημέρωσης.

«Το βράδυ ήλπιζα για το καλύτερο, αλλά φοβόμουν τα χειρότερα», έγραψε ο Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac). «Ανησυχούσα ότι αυτό το ποστάρισμα θα γίνει … Πολύ δύναμη στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του . Τις ευχές μου. RIP».

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Goolaerts έπεσε σε καρδιακή ανακοπή ως αποτέλεσμα της πτώσης του, ή εάν είχε πτώση λόγω της καρδιακής ανακοπής. Ο θάνατος των Goolaerts έρχεται λίγο περισσότερο από δύο χρόνια μετά το θάνατό του Βέλγου Daan Myngheer, μετά από παρόμοιο περιστατικό στο Criterium International 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…