Ο Michael Goolaerts νεκρός στο Paris – Roubaix

Ο 23χρονος Βέλγος αθλητής Michael Goolaerts (Willems-Crelan) πέθανε, ύστερα από καρδιακή ανακοπή που υπέφερε, κατά τη διάρκεια του Paris-Roubaix της Κυριακής.

Οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν τον Goolaerts που βρισκόταν αναίσθητος στο δρόμο, περίπου 150 χλμ πριν τον τερματισμό. Εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό του αγώνα επιτόπου, πριν γίνει η αερομεταφορά του σε νοσοκομείο στη Λιλ. Αργά την Κυριακή το βράδυ, η ομάδα του Goolaerts επιβεβαίωσε ότι ο αθλητής είχε πεθάνει.

«Με ανείπωτη θλίψη, πρέπει να γνωστοποιήσουμε το θάνατο του αθλητή και του φίλου μας Michael Goolaerts», ανέφερε η ομάδα στο Twitter. «Πέθανε το βράδυ της Κυριακής στις 22:40 στο νοσοκομείο της Λιλ, παρουσία των μελών της οικογένειάς του και των αγαπημένων του, τους οποίους θα σκεφτόμαστε».

«Ο θάνατος του προήλθε από καρδιακή ανακοπή, όλη η ιατρική βοήθεια δεν είχε αποτέλεσμα. Στο εξής, δεν θα υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση, ώστε να δώσουμε στους συγγενείς του χρόνο να αντιμετωπίσουν αυτή την τεράστια απώλεια».

Ο Goolaerts πρωτοεμφανίστηκε στη Willems-Crelan της Veranda το 2013 ως ασκούμενος πριν υπογράψει με την ομάδα το 2014. Συμμετείχε στη Lotto Soudal στα τέλη του 2016 και συνέχισε στη Willems-Crelan το 2017, καθώς η ομάδα ανέβηκε κατηγορία από Continental σε Pro Continental. Ο αγώνας της Κυριακής ήταν το ντεμπούτο του στο Paris-Roubaix.

Πολλοί στο πλαίσιο της ποδηλατικής σκηνής εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους, μέσω των μέσων ενημέρωσης.

«Το βράδυ ήλπιζα για το καλύτερο, αλλά φοβόμουν τα χειρότερα», έγραψε ο Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac). «Ανησυχούσα ότι αυτό το ποστάρισμα θα γίνει … Πολύ δύναμη στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του . Τις ευχές μου. RIP».

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Goolaerts έπεσε σε καρδιακή ανακοπή ως αποτέλεσμα της πτώσης του, ή εάν είχε πτώση λόγω της καρδιακής ανακοπής. Ο θάνατος των Goolaerts έρχεται λίγο περισσότερο από δύο χρόνια μετά το θάνατό του Βέλγου Daan Myngheer, μετά από παρόμοιο περιστατικό στο Criterium International 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πρόγραμμα επιθεώρησης Shimano και στην Ευρώπη

Το πρόγραμμα επιθεώρησης και αντικατάστασης για δισκοβραχίονες Hollowtech II 11 ταχυτήτων …