Ποδηλατώντας με 183,9 μ.α.ω. και σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ

Στο Bonneville Salt Flats, τοποθετημένη πίσω από ένα drag car με ιπποδύναμη 1,000 hp, η Denise Mueller-Korenek έπιασε τα  183,932 μίλια ανά ώρα (296 χ.α.ω.), καταρρίπτοντας ένα παγκόσμιο ρεκόρ 23 ετών.

«Ήταν μια τρελή άγρια βόλτα στα 183,9 μίλια/ώρα, αλλά αξίζει τη θυσία και την προσπάθεια επί χρόνια στο να γίνεις ο ταχύτερος άνθρωπος σε ένα ποδήλατο στον κόσμο», δήλωσε η Mueller-Korenek μετά την κατάρρευση του ρεκόρ στις 16 Σεπτεμβρίου.

Έθεσε την ταχύτητα ρεκόρ στη δεύτερη προσπάθειά της, σπάζοντας το ρεκόρ του Fred Rompelberg το 1995, με ποδήλατο στα 167 μίλια/ώρα.

Η Mueller-Korenek, 45 ετών, είναι εξοικειωμένη με τις κορυφαίες ταχύτητες στην αποξηραμένη λίμνη αλατιού της Γιούτα. Το 2016, είχε κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών με 147,75 μίλια/ώρα. Αυτή την Κυριακή, η μητέρα των δύο, κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ εντελώς, με συνοδεία από μια ανανεωμένη εκδοχή του dragster που συνόδευσε τον Rompelberg στο δικό του ρεκόρ.

«Για πρώτη φορά συνοδεύοντας την Denise, οδηγούσα έξω από τη ζώνη άνεσης μου για να ολοκληρώσω τη δουλειά. Κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας ήμουν ανυπόμονος, αλλά όταν αφήσαμε με την Denise τη γραμμή εκκίνησης, ηρέμησα», δήλωσε η Shea Holbrook, η οποία οδήγησε το dragster.

«Αυτό είναι το πιο έντονο πράγμα που έχω κάνει ποτέ για προφανείς λόγους [έχοντας ευθύνη για κάποιον άλλον] αλλά ξέρετε τι είναι το πιο τρελλό; Θα το έκανα και πάλι. Γράψαμε ιστορία στο Bonneville Salt Flats και είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

16th September 2018, Bonneville, Utah, USA; Denise Mueller Korenek attempting to break the Cycling World Land Speed Record; Paced Bicycle Land Speed Record; World of Speed, Denise Muller and Shea Holbrook with fire cycle bike and dragster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τι κάνουμε όταν χάνουμε προπονήσεις;

Το να χάσουμε μια προπόνηση, σίγουρα δεν μας κάνει να νιώσουμε ευχάριστα, ειδικά όταν ακολ…