Τα καλύτερα ποδήλατα πόλης του 2018

Το πιο ποικίλο φάσμα ποδηλάτων είναι εκείνα που οδηγούνται από πολυάσχολους ανθρώπους. Ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα ποδήλατα με την καλύτερη αξία για να περιδιαβαίνετε την πόλη.

Brompton-Electric – Ξεκινώντας από £ 2.595

Το Tern Vektron ίσως αξίζει να εξεταστεί, αλλά το Brompton-Electric είναι καλύτερο. Αν και το Brompton ζυγίζει  17 κιλά με την μπαταρία του, είναι ακόμα πάνω από 4 κιλά ελαφρύτερο από το Tern. Το Brompton έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο τρόπο ζωής – είναι για εκείνους που δεν θέλουν να ιδρώνουν πάνω στο ποδήλατο – και αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά του «πακεταρισμένου» ποδηλάτου προς και από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Αν ξεχάσουμε να φορτίσουμε το Brompton σπίτι, μπορούμε να αφήσουμε την μπαταρία να φορτίζει για μια νύκτα. Έτσι κι’ αλλιώς, τα 13.5 κιλά που ζυγίζει –χωρίς μπαταρία- το ποδήλατο, είναι διαχειρίσιμα.

Straightedge Vice – £ 233

Τι είναι τόσο ελκυστικό για τα ποδήλατα Straightedge;

Ξεκινώντας, είναι απίστευτα φτηνά ποδήλατα. Δεύτερον, η γεωμετρία δεν απέχει πολύ από ένα Brompton. Οι μικροί τροχοί τα καθιστούν ευέλικτα, και αν δεν χρειάζεται να αναδιπλώσετε ένα ποδήλατο, είναι πιο πρακτικά. Η ποικιλία των διαθέσιμων χρωμάτων σημαίνει ότι μπορούμε να επιλέξουμε το ποδήλατο που μας εκφράζει.

Cinelli Gazzetta – £ 750

Για ένα fixie, το Gazzetta δεν είναι φθηνό – έτσι τι παίρνουμε για τα χρήματά μας; Λοιπόν, το διπλό (double butted) πλαίσιο χάλυβα θα διαρκέσει δεκαετίες και έχει μια διαχρονική εργασία βαφής για να ταιριάζει. Η γεωμετρία είναι πιο χαλαρή από ένα ποδήλατο δρόμου, το οποίο mας βοηθά να κρατάμε αρμονία με την αστική κυκλοφορία.

Ο σχεδιασμός είναι ένα κλασικό παράδειγμα της κληρονομιάς του Cinelli στο Μιλάνο – ο γάμος του χάλυβα και του στυλ προσθέτει το κάτι περισσότερο.

Αυτό το ποδήλατο έρχεται με ένα ελεύθερο τύπου flipflop, οπότε αν θέλουμε, έχουμε την επιλογή να το μετατρέψουμε σε ποδήλατο μονής ταχύτητας (single speed).

Batavus Quip N3 – £ 600

Μια σύγχρονη προσαρμογή στο κλασικό ολλανδικό ποδήλατο, το Batavus έρχεται με όλα τα αξεσουάρ που θα περιμέναμε από την Grand-Old-Dame της αστικής ποδηλασίας. Η κλειδαριά πλαισίου, το σταντ, τα φρένα και τα φώτα είναι όλες οι τυποποιημένες επιλογές, έτσι ώστε τα επιπλέον χρήματα να μπορούν να δαπανηθούν σε ποδηλατικές τσάντες, μια και υπάρχουν ήδη οι σχάρες.

Επίσης όμορφη είναι η γυναικεία έκδοση με ροζ χρωματισμούς. Όλες οι εργασίες βαφής του Batavus Quip γίνονται σε ματ χρωματισμούς. Ακόμη και σε έντονο ηλιακό φως, τα ποδήλατα φαίνονται κατάλληλα υποτονικά, αστικά και για επαγγελματίες – μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη ενός κλασικού αστικού σχεδιασμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…