Η CeramicSpeed δηλώνει ότι το νέο της σύστημα τροχαλιών OSPW X είναι σχεδιασμένο για ποδηλασία εκτός δρόμου και προσφέρει 30 έως 40% λιγότερη τριβή από ένα συμβατικό σύστημα τροχαλίας. Χρησιμοποιήθηκε και καταπονήθηκε αρκετά από το ανερχόμενο αστέρι του  Βρετανικού cyclocross, Tom Pidcock, ο οποίος κέρδισε το Βρετανικό Εθνικό Πρωτάθλημα.

Το σύστημα OSPW X έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το κλουβί του σασμάν των SRAM Force 1 και Rival 1 σε ποδήλατα gravel & cyclocross.

Χρησιμοποιεί τα ρουλεμάν χαμηλής τριβής της CeramicSpeed, και τα συνδυάζει με ένα ειδικά σχεδιασμένο προφίλ οδοντωτής τροχαλίας, για να δημιουργήσει ένα κλουβί σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες.

Το σασμάν με συμπλέκτη παράγει μεγαλύτερη τριβή στο σύστημα μετάδοσης από ό, τι ένα σύστημα χωρίς, αν και αυτό αντισταθμίζεται από την πιο συνεπή τάση της αλυσίδας που οδηγούν σε λιγότερα «πηδήματα», πιο συνεπή τάση, καλύτερο πεταλάρισμα και γενικότερα μικρότερο κίνδυνο απώλειας της αλυσίδας.

CeramicSpeed – Νέο σύστημα τροχαλιών για gravel & cyclocross
Η CeramicSpeed προσφέρει εγγύηση έως και 6 χρόνια στις τροχαλίες εκτός δρόμου, παρά τη σκληρή επεξεργασία που είναι πιθανό να δεχθούν.

Η CeramicSpeed δηλώνει ότι το νέο σύστημα  OSPW X είναι το πρώτο XL σύστημα τροχαλίας, που σχεδιάστηκε για να δουλεύει με σασμάν με συμπλέκτη και συμβάλλει στη μείωση αυτού του κενού απόδοσης.

Οι τροχαλίες CeramicSpeed ​​OSPW X χρησιμοποιούν στενά – φαρδιά δόντια, όπως αυτά των SRAM 1, για μεγαλύτερη επαφή με τα δύο διαφορετικά μεγέθη αλυσίδων. Υπάρχει επίσης και ένα νέο ελαφρύ κλουβί από ανθρακονήματα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της CeramicSpeed, Martin Banke: «Όταν δημιουργήσαμε το πρώτο μας σύστημα OSPW το 2015, γνωρίζαμε πάντα ότι το προϊόν θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τον ποδηλάτη εκτός δρόμου».

«Έχουμε μάθει πολλά κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των συστημάτων OSPW. Το gravel και το CX είναι η φυσική εξέλιξη από το δρόμο. Με χιλιάδες δοκιμασμένα χιλιόμετρα, αυτό είναι ένα λαμπρό προϊόν που έχει ήδη αποδειχθεί στα πιο σκληρά περιβάλλοντα».

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το CeramicSpeed ​​OSPW X είναι συμβατό με το φημολογούμενο νέο SRAM 12-ταχυτήτων Red eTap 1 και αν θα υπάρξει μια έκδοση για το σύστημα με συμπλέκτη της Shimano Ultegra RX.

Η CeramicSpeed ​​προσφέρει εγγύηση έως και 6 χρόνια στο σύστημα OSPW X. Λαμβάνοντας υπόψη τη ζημιά που μπορεί να κάνει η λάσπη και το νερό σε εκτός δρόμου διαδρομές, αυτό δείχνει την μεγάλη εμπιστοσύνη στην ανθεκτικότητα του νέου συστήματος.

Ισχυρίζεται ότι οι τροχαλίες του θα διαρκέσουν 3-5 φορές περισσότερο, από ένα τυποποιημένο κλουβί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Μετάβαση από ποδήλατο δρόμου σε ποδήλατο βουνού

Ήρθε λοιπόν η στιγμή, που η επιδίωξη «κάτι διαφορετικού», η παρέα, η περιέργεια για εκείνα…