Περιληπτικά:

Ο Mathieu van der Poel κέρδισε μέσα από το τελικό σπριντ στο Amstel Gold Race, περιμένοντας μέχρι την τελική ευθεία για να φτάσει στο εμπρός μέρος του αγώνα, πριν προχωρήσει στην πρώτη νίκη των Αρδεννών.

Ο Julian Alaphilippe και ο Jakob Fuglsang έμοιαζαν ότι θα πολεμούσαν μεταξύ τους, ανοίγοντας ένα πλεονέκτημα 40΄΄, στα τελευταία 3 χλμ. Αυτό ήταν πριν ο Van der Poel οδηγήσει ένα μεγάλο γκρουπ, φαινομενικά από το πουθενά, και να πιάσει το ζευγάρι για να κερδίσει τον αγώνα.

Ο 24χρονος προσθέτει τη νίκη στο Amstel Gold Race σε μια συγκλονιστική ανοιξιάτικη σεζόν, με 2 ακόμα νίκες στο Dwars doors Vlaanderen και Brabantse Pijl.

Πώς εξελίχθηκε

Η απόσπαση της ημέρας έγινε, όταν έφτασαν τα 25 χλμ αγώνα, μετά την ανάβαση του Lange Raarberg.

Το γκρουπ αποτελούσαν 11 αθλητές: Οι Michael Schär (CCC), Nick van der Lijke (Roompot-Charles), Paolo Simion (Bardiani-CSF), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen Baloise), Grega Bole (Bahrain-Merida), Jimmy Janssens (Corendon-Circus),  Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy), Marco Minnaard και Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert).

Τo πελοτόν τους έδωσε ελευθερία και γρήγορα έφτασαν τα 7:30΄΄, μέχρι που πίσω η Astana άρχισε να δουλεύει, κατεβάζοντας κατά πολύ την διαφορά.

Ο Mathieu van der Poel (Corendon-Circus), έκανε την επίθεση του στα τελευταία 43 χλμ, ανεβαίνοντας το Guiperberg, παίρνοντας μαζί του τον Ισπανό πρωταθλητή Gorka Izagirre. Αλλά μετά 4 χλμ, το πελοτόν τους απορρόφησε.

Λίγο μετά την επαναφορά του Van der Poel, υπήρξε μια πτώση που χώρισε το πελοτόν. Η Deceuninck – Quick-Step εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και μπήκε μπροστά.

Οι Alaphilippe και Van der Poel ξεκίνησαν ακόμα μια επίθεση, μέσα στη σύγχυση της πτώσης, με το ζευγάρι να ενώνεται τελικά με τους αποσπασμένους.

Στα τελευταία 36 χλμ, στην ανάβαση του Kruisberg, ο Alaphilippe επιτέθηκε ξανά, με τους Jakob Fuglsang και Matteo Trentin να ακολουθούν.

Μετά από λίγο, ο Trentin έμεινε πίσω και ενώθηκε με τον Michał Kwiatkowski και μαζί άρχισαν να κυνηγούν το εμπρός ζευγάρι.

Στα τελευταία 35 χλμ, ο Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) έχασε επαφή με το πελοτόν, καθώς ο Σλοβάκος συνεχίζει να αγωνίζεται ακόμα με τη φόρμα του.

Ο Alaphilippe άρχισε να δοκιμάζει τα πόδια του Fuglsang στο Bemeleberg, καθώς το ζευγάρι άρχισε να σκέφτεται τη μονομαχία για νίκη, ενώ η διαφορά τους με τον Kwiatkowski  ήταν στα 40΄΄. Έμεναν ακόμα 3 χλμ αγώνα.

Στα τελευταία 2 χλμ, ο  Max Schachmann, ο οποίος είχε ξεκινήσει από το πελοτόν, ενώθηκε με τους Trentin και Kwiatkowski, 20΄΄ πίσω από το εμπρός ζευγάρι.

Φαινομενικά από το πουθενά, ένα μεγάλο γκρουπ με επικεφαλής τον Van der Poel, έπιασε τους Trenting και Schachmann, λίγο πριν το τελευταίο χιλιόμετρο.

Σε αυτό το σημείο, ο Kwiatkowski κατάφερε τελικά να πιάσει τους Alaphilippe και Fuglsang, ενώ το γκρουπ του  Van der Poel τους έφτανε και ο Kwiatkowski πήρε την ευκαιρία, να ξεκινήσει μια πρώιμη επίθεση προς τη γραμμή τερματισμού.

Στην τελική ευθεία, ο Van Der Poel είχε φτάσει στο μπροστινό μέρος του αγώνα και ο Alaphilippe ξεκίνησε το σπριντ.

Ο Mathieu Van der Poel ξεκίνησε και πέρασε τον Alaphilippe για να πάρει την πρώτη του κλασική νίκη στις Αρδέννες.

Αποτελέσματα

1 Mathieu van der Poel (Ned) Corendon-Circus, in 4-35-11
2. Simon Clarke (Aus) EF Education First
3 Jakob Fuglsang (Den) Astana
4 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck – Quick-Step
5 Maximilian Schachmann (Ger) Bora-Hansgrohe
6 Bjorg Lambrecht (Bel) Lotto-Soudal
7 Alessandro De Marchi (Ita) CCC
8 Valentin Madouas (Fra) Groupama-FDJ
9 Romain Bardet (Fra) Ag2r La Mondiale
10 Matteo Trentin (Ita) Mitchelton-Scott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…