Περιληπτικά:

Ο Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) κέρδισε μια 2η νίκη στο La Flèche Wallonne με σωστή τακτική απέναντι στον Jakob Fuglsang (Astana), για να συνεχίσει την τρομερή του φόρμα στις κλασσικές της άνοιξης.

Ο Fuglsang επιτέθηκε στα τελευταία 500 μέτρα, με τον Alaphilippe να πάρει τον τροχό του και το ζευγάρι να ξεκαθαρίζει σε ό, τι ήταν μια επανάληψη – και μια παραλίγο νίκη – στο Amstel Gold Race τρεις ημέρες νωρίτερα.

Ο Alaphilippe έμενε στον τροχό του Fuglsang για μερικές εκατοντάδες μέτρα,  πριν σπριντάρει και ξεπεράσει τον Δανό αθλητή της Astana.

Ο Diego Ulissi (UAE Team Emirates) ήταν επόμενος στην γραμμή, 6΄πίσω, με τον Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) 4ο και τον Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) 5ο.


Διαδρομή

Η φετινή διαδρομή πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου εντός της επαρχίας της Λιέγης, ξεκινώντας από το Seraing. Το ξεκίνμα των 80 χλμ χαρακτηρίστηκε από την ανάβαση του Côte de la Vecquée και Redoute, ακολουθούμενα από το Côte de Mont και Côte d’Amay.

Το σιρκουϊ τερματισμού 29 χλμ – το οποίο οι αθλητές πέρασαν 2 φορές – τους είδε να ανεβαίνουν στο Côte d’Ereffe, Côte de Cherave και στο διάσημο Mur de Huy, όπου και τερμάτισαν μετά 198,5 χλμ αγώνα.

Seraing to Mur de Huy 195 km

Το πρώτο γκρουπ αποσπάστηκε μετά 20 χλμ αγώνα, και το αποτελούσαν 5 αθλητές: Koen Bouwman (Jumbo-Visma), Joseph Rosskopf (CCC), Robin Carpenter (Rally UHC ποδηλασία), Kenneth Van Rooy Vlaanderen-Balkoise) και Tom Wirgten (Wallonie Bruxelles), οι οποίοι έφτιαξαν μια διαφορά 5:45΄΄.

Στα τελευταία 40 χλμ, με υψηλό ρυθμό στο πελοτόν, η πίεση άρχισε να δημιουργεί λάθη που οδήγησαν σε πτώσεις.

Στα τελευταία 35 χλμ, μια πτώση παρέσυρε τους Ion Izagirre (Astana), τον Eddie Dunbar (Team Sky), τον Michał Golas (Team Sky) και τον Dion Smith (Mitchelton-Scott).

Στα 32 χλμ από το τέλος, στο προτελευταίο ανέβασμα του Mur de Huy,  ο Domenico Pozzovivo (Bahrain – Merida) ήταν κάτω, μαζί με τον Roman Kreuziger.

Στην κορυφή του Mur de Huy,  το γκρουπ είχε πλέον πιαστεί, ενώ στο πελοτόν άρχιζαν οι «εχθροπραξίες».

Ακόμα ένα γκρουπ δημιουργήθηκε με τους Tim Wellens (Lotto-Soudal), Alessandro De Marchi (CCC), Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), Wout Poels (Team Sky), Gorka Izagirre (Astana), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Luis Léon Sánchez (Astana) και Enric Mas (Deceuninck – Quick-Step).

Στα επόμενα 3 χλμ, το γκρουπ απορροφήθηκε, ενώ άρχισαν μεμονωμένες επιθέσεις.

Στα τελευταία 5 χλμ, οι Jelle Vanendert (Lotto-Soudal), Alaphilippe και Alejandro Valverde (Movistar) ήταν στο μπροστινό μέρος του πελοτόν, με επικεφαλής τον Enric Mas (Deceuninck-Quick-Step).

Η Bora-Hansgrohe μπήκε μπροστά, θέτοντας έναν υψηλό ρυθμό και αποτρέποντας τυχόν επιθέσεις, με το πελοτόν να ξεκινά την τελευταία ανάβαση του Mur de Huy.

Ο Michał Kwiatkowski (Team Sky) οδήγησε την ανάβαση, πριν ο Fuglsang επιτεθεί, με τον Alaphilippe να μένει στον τροχό του μέχρι τα τελευταία 200 μ.

Από εκεί, ο Γάλλος εξαπέλυσε την επίθεση του που τον οδήγησε στην νίκη.

Αποτελέσματα

1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck – Quick-Step, in 4-55-14
2 Jakob Fuglsang (Den) Astana, at same time
3 Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates, at 6 seconds
4 Bjorg Lambrecht (Bel) Lotto-Soudal, at 8s
5 Maximilian Schachmann (Ger) Bora-Hansgrohe
6 Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo
7 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe
8 Michael Matthews (Aus) Team Sunweb, all at same time
9 Jelle Vanendert (Bel) Lotto-Soudal, at 11s
10 Enrico Gasparotto (Ita) Dimension Data, at same time

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…