Θα ήταν μεγάλη ανατροπή αν κάποιος άλλος εκτός από τον Tadej Pogačar είχε κερδίσει το La Flèche Wallone της Τετάρτης, μετά την κυρίαρχη επίδοσή του στον αγώνα Amstel Gold της Κυριακής.

Η διαδρομή

Η διαδρομή μήκους 192 χλμ ολοκληρωνόταν με δύο σύντομες, απότομες αναβάσεις, όπως είχε χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσει τη νικηφόρα σόλο διαδρομή του την Κυριακή.

Οπότε ήταν περίεργο το γεγονός ότι δεν επιτέθηκε σόλο, έως ότου έμεναν μόνο 200 μέτρα για την τελική ανάβαση.

Κατά κάποιον τρόπο, ο 24χρονος Σλοβένος όχι μόνο πάλευε με ένα δυνατό πεδίο αναβατών, αλλά έδινε αγώνα και κόντρα στην ιστορία. Επειδή από το 2004, ο αγώνας τελειώνει κάθε χρόνο με ένα μεγάλο γκρουπ να αγωνίζεται σε εκείνο το τελικό ανηφορικό σπριντ, με τη νίκη να αποφασίζεται, όπως και φέτος, προς το τέλος της τελικής ανάβασης, το θρυλικό Mur de Huy, μια ανάβαση 1.3 χλμ, με μέση κλίση 9.6% με μέγιστη σχεδόν 20%. Στο τέλος κέρδισαν τόσο το Pogačar όσο και η ιστορία.

Ο αγώνας

Με την έναρξη του αγώνα, ένα γκρουπ 8 αθλητών αποσπάστηκε. Κέρδισαν ένα προβάδισμα 3:50΄΄ προτού η UAE Emirates τους πλησιάσει αρκετά. Στα τελευταία 55 χλμ, οι Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Jacob Hindsgaul (Uno-X) και Georg Zimmerman ( Intermarche-Wanty-Gobert) επιτέθηκαν από το γκρουπ. Ο Hindsgaul σύντομα έχασε επαφή  και ενώ έμεναν 50 χλμ αγώνα, οι Kragh Andersen και Zimmerman είχαν πλέον διαφορά 1:30΄΄ από το πελοτόν.

La Flèche Wallone 2023 – Pogačar ασταμάτητος!

Η διαφορά μειώθηκε ελαφρώς αλλά παρέμεινε σταθερή, μέχρι μετά τη 2η από τις 3 αναβάσεις του Mur de Huy, όταν ο Samuele Battistella (Astana-Qazaqstan) και ο Louis Vervaeke (Soudal–QuickStep) επιτέθηκαν μέσα από το πελοτόν, καθώς η διαφορά από το ζευγάρι σταδιακά μειώθηκε.

Στα τελευταία 31 χλμ, οι Vervaeke και Battistella ενώθηκαν με τους Kragh Andersen και Zimmerman, ενώ τους χώριζαν 19΄΄ από το πελοτόν.

Στη βάση του Mur de Huy, ο Vervaeke είχε ακόμα ένα μικρό προβάδισμα, αλλά σύντομα πιάστηκε.

Καθώς η κλίση γινόταν πιο δύσκολη, αρκετοί αθλητές – συμπεριλαμβανομένων των Michael Woods (Israel– Premier Tech) και Romain Bardet (Team DSM) – προσπάθησαν να βάλουν απόσταση μεταξύ τους και του Pogačar, ο οποίος ήταν ικανοποιημένος να παραμείνει στη σέλα μέχρι να έρθει η ώρα του.

Όταν ήρθε η ώρα του, κανείς δεν μπορούσε να του αντισταθεί.

Ο Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) τερμάτισε 2ος και ο Mikel Landa (Bahrain Victorious) τερμάτισε 3ος. Αν και ο Pogačar τερμάτισε αρκετά μέτρα μπροστά τους, και οι 3 αθλητές έλαβαν τον ίδιο χρόνο 4 h 27 min 53 sec.

Αποτελέσματα La Flèche Wallone 2023

1. Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirates in 4:27:53
2. Mattias Skjelmose (Den) Trek-Segafredo
3. Mikel Landa (Spa) Bahrain Victorious
4. Michael Woods (Can) Israel-Premier Tech at 0:03
5. Giulio Ciccone (Ita) Trek-Segafredo
6. Victor Lafay (Fra) Cofidis
7. Tiesj Benoot (Bel) Jumbo-Visma
8. Maxim Van Gils (Bel) Lotto Dstny
9. Romain Bardet (Fra) DSM
10. Warren Barguil (Fra) Arkéa Samsic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Milan – San Remo 2024- Ο Philipsen νικητής

Μετά από 288 χιλιόμετρα και περισσότερες από έξι ώρες αγώνα ήταν ο Jasper Philipsen που πή…