Περιληπτικά:

Ο Ιταλός πρωταθλητής της Deceuninck – Quick-Step, Elia Viviani νόμισε ότι κέρδισε στο Orbetello. Όμως μετά τον τερματισμό, η κριτική επιτροπή υποβάθμισε τον Viviani λόγω «αντικανονικού σπριντ». Έτσι, ο Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) στέφθηκε νικητής του εταπ.

Vinci-Orbetello 220 Km

Λόγω του ισχυρού ανέμου, καμιά ομάδα δεν ήθελε να αναλάβει τον κίνδυνο από την αρχή στο Vinci και έτσι το πελοτόν παρέμεινε ενωμένο.

Μόνο ένας γενναίος αθλητής, ο Sho Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini-Faizainè), έκανε μια σόλο επίθεση, θέλοντας να αναπληρώσει τον συναθλητή του, Hiroki Nishimura, ο οποίος βγήκε εκτός χρόνου, στο 1ο εταπ.

Μετά από 63 χλμ αγώνα, ο Hatsuyama πήρε τους πόντους στο ενδιάμεσο σπριντ, ενώ ο Arnaud Démare (Groupama-FDJ) αποκάλυψε τη φιλοδοξία του για τη μωβ φανέλα, κερδίζοντας τη 2η θέση στο σπριντ.

Το πελοτόν επέτρεψε στον Hatsuyama να κρατηθεί μπροστά με μια διαφορά 7΄. Όμως στα τελευταία 75 χλμ, ο Ιάπωνας αθλητής τελικά πιάστηκε.

Αν και τα ανοιχτά τμήματα της διαδρομής ήταν επικίνδυνα λόγω του ανέμου, τελικά ο άνεμος δεν ήταν τόσο δυνατός. Μπροστά στο πελοτόν η Bora-Hansgrohe διατηρούσε τον έλεγχο για τον νικητή του 2ου εταπ, Pascal Ackermann μαζί με την Jumbo-Visma που προστάτευε την ροζ φανέλα του Primoz Roglic.

Στη μοναδική ανάβαση της ημέρας, το Poggio l’Apparita (Cat4), το πελοτόν ανέβηκε χωρίς σπασίματα. Έτσι ο Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) πήρε εύκολα τους 3 πόντους του ανηφορικού σπριντ.

Στα τελευταία 9 χλμ, η Movistar πανικοβλήθηκε όταν ο Richard Carapaz (13ος στη ΓΚ) έπρεπε να αλλάξει ποδήλατα. Στην προσπάθεια του να επανέλθει, έχασε 46΄΄.

Στα τελευταία 5 χλμ, μια πτώση σε μια αριστερή καμπή, έσπασε το πελοτόν στα δύο. Το αποτέλεσμα στην πρώτη 10άδα, ήταν ο Tao Geoghegan Hart (Ineos), ο οποίος ήταν 7ος στην ΓΚ, να χάσει 1:28΄΄.

Περνώντας το τελευταίο χιλιόμετρο, η Groupama-FDJ οδηγούσε το πελοτόν για  τον Arnaud Démare. Ένα εσάκι πριν τον τερματισμό, ανάγκασε το πελοτόν να χάσει ταχύτητα.

Ο πρώτος που ξεκίνησε το σπριντ ήταν ο Ackermann ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε το σπριντ, αλλά επιβραδύνθηκε λόγω αντίθετου ανέμου.

Ο Elia Viviani, σωστά τοποθετημένος, βγήκε μπροστά την τελευταία στιγμή και πήρε τη νίκη, ενώ πίσω του τερμάτισε 2ος ο Fernando Gaviria (EAU), με τον Démare στην 3η θέση.

Ο νικητής του εταπ, Fernando Gaviria (UAE Team Emirates):

«Δεν είναι πραγματικά ο τρόπος που θέλω να κερδίζω, γι’ αυτό και δεν γιόρτασα στο βάθρο. Κατά τη γνώμη μου, ο Viviani είναι ο νικητής σήμερα. Δεν νομίζω ότι το έκανε επίτηδες – βγήκε κατευθείαν από τον τροχό του Ackermann».

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που «κερδίσαμε» λόγω του κανόνα υποβιβασμού αλλά υποθέτω ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, ειδικά στο σπριντ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ομάδα μου έκανε μεγάλη δουλειά και ελπίζω να τους ανταμοίψω με μια καθαρή νίκη όσο το δυνατόν συντομότερα».

Αποτελέσματα 3ου εταπ:

1. Fernando Gaviria (Col) UAE Team Emirates in 5:23:19
2. Arnaud Demare (Fra) Groupama-FDJ
3. Pascal Ackermann (Ger) Bora-Hansgrohe
4. Matteo Moschetti (Ita) Trek-Segafredo
5. Giacomo Nizzolo (Ita) Dimension Data
6. Jakub Mareczko (Ita) CCC
7. Davide Cimolai (Ita) Israel Cycling Academy
8. Manuel Belletti (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec
9. Christian Knees (Ger) Ineos
10. Sacha Modolo (Ita) EF Education First

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primoz Roglic (Slo) Jumbo-Visma in 10:21:01
2. Simon Yates (GB) Mitchelton-Scott at 0:19
3. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida 0:00:23
4. Miguel Angel Lopez (Col) Astana at 0:28
5. Tom Dumoulin (Ned) Sunweb
6. Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe at 0:33
7. Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo at 0:39
8. Damiano Caruso (Ita) Bahrain-Merida at 0:40
9. Pello Bilbao (Spa) Astana at 0:42
10. Victor De La Parte (Spa) CCC at 0:45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βασικές αρχές για την βελτίωση της απόδοση μας

Για τους ποδηλάτες που επικεντρώνονται στην απόδοση, η προσπάθεια να ξεπεράσουν τα αποτελέ…