Το πρώτο ορεινό εταπ της 102ης έκδοσης του Giro d’ Italia είναι παρελθόν. Τι σημαντικό κρατάμε μέχρι τώρα;

Μια πολύ αναγκαία νίκη για την Katusha-Alpecin

13ο εταπ – Σημαντικά σημεία για τον υπόλοιπο αγώνα

Την τελευταία φορά που ο Ilnur Zakarin κέρδισε ένα εταπ ήταν τον Ιούλιο 2016, στο 17ο εταπ του Tour de France. Όμως αυτή η νίκη είναι πιο σημαντική για την ομάδα του, Katusha-Alpecin, που μέχρι τώρα είχε μια άσχημη σεζόν.

Πριν από αυτή τη νίκη, η ομάδα κατάφερε μόνο 2 ακόμα νίκες στο 2ο εταπ του Tour de Yorkshire και στο Mallorca Challenge.

Ο Kittel εγκατέλειψε τhν Katusha-Alpecin τον προηγούμενο μήνα, αφήνοντας την ομάδα χωρίς έναν από τους αθλητές που μπορούσε να προσφέρει νίκες για το υπόλοιπο της σεζόν, οπότε η νίκη του Zakarin θα βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης.

Εκτός από τη νίκη του εταπ, ο Zakarin βρίσκεται πλέον 3ος στην ΓΚ, 31΄΄ πίσω από τον Primož Roglič (Jumbo-Visma) και 2:56΄΄ πίσω από τον Jan Polanc (UAE Team Emirates).

Μια σταθερή μέρα για τον Primož Roglič

13ο εταπ – Σημαντικά σημεία για τον υπόλοιπο αγώνα

Την πρώτη μέρα στα βουνά, ο Primož Roglič κρατούσε τη θέση του, ως το καλύτερο φαβορί για την ΓΚ.

Ενώ πολλοί από τους αντιπάλους του προσπάθησαν να πάρουν μερικά δευτερόλεπτα από τον Σλοβένο, ο Roglič φάνηκε ευτυχής να μαρκάρει τον κοντινότερο ανταγωνιστή του, τον Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), καθώς το ζευγάρι πέρασε τη γραμμή μαζί.

Ο Roglič έχει τώρα πλεονέκτημα 1:44΄΄ έναντι του Nibali, 2:43΄΄ από τον  Mikel Landa (Movistar), 5:23΄΄ από τον Miguel Ángel López (Astana) και έναν τεράστιο πλεονέκτημα 5:51΄΄ από τον Simon Yates (Mitchelton Scott) .

Μια άλλη σκληρή μέρα στα βουνά περιμένει τον Roglič σήμερα, ακολουθούμενη από μια ελαφρώς ευκολότερη μέρα την Κυριακή και στη συνέχεια τη 2η μέρα ξεκούρασης τη Δευτέρα.

Μετά από αυτό, υπάρχει μόνο μια εβδομάδα, αν και μια πολύ σκληρή εβδομάδα, που στέκεται ανάμεσα στον 29χρονο και μια 1η νίκη σε Grand Tour.

Η επιστροφή του Mikel Landa

Ήταν η 2η  ημέρα που ο Mikel Landa (Movistar) πήρε πίσω χρόνο στη ΓΚ, έχοντας χάσει αρκετό χρόνο και στις 2 ατομικές χρονομετρήσεις.

Χτες επιτέθηκε στα τελευταία 15 χλμ, παιρνόντας αρκετούς αντιπάλους και ανοίγοντας μια χρονική διαφορά 30΄΄ από τους Roglič & Nibali.

Ο Ισπανός βρίσκεται τώρα 8ος στην ΓΚ, 5:08΄΄ πίσω από τον Jan Polanc (UAE Team Emirates) και λιγότερο από 3΄ πίσω από τον Roglič, μια πιο ελπιδοφόρα θέση από ό, τι βρισκόταν στην 1η μέρα ξεκούρασης.

Ο αγώνας του Simon Yates έχει σχεδόν τελειώσει

Ήταν μια άλλη κακή μέρα για τον Simon Yates (Mitchelton-Scott) καθώς έχασε άλλα 2΄ στον Primož Roglič στο σύνολο.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο επικεφαλής της Mitchelton-Scott,  Matt White, δήλωσε ότι ο Yates αγωνιζόταν να κρατηθεί πίσω από τροχούς στην τελική ανάβαση της ημέρας, καθώς άρχισε να χάνει επαφή μαζί τους. Επίσης, δεν ήταν βέβαιος για ποιο λόγο ο Yates πήγαινε καλά στην ανάβαση, ξαφνικά άρχισε να μην ανεβαίνει καλά.

Ο Yates, βρίσκεται τώρα 5:51΄΄ πίσω από τον Roglič, και ο Βρετανός έχει πολλά να κάνει, καθώς το ρολόι στο Giro μετράει αντίστροφα πλέον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…