Μια εντυπωσιακή μέρα περιμένει το πελοτόν, σε αυτό το βασιλικό εταπ του φετινού Giro.

Η διαδρομή έχει αρκετά χιλιόμετρα (194 Km) και ακόμα περισσότερα υψομετρικά (6000 m.!). Ουσιαστικά, δεν υπάρχει πουθενά επίπεδο τμήμα, όλη η διαδρομή είναι συνεχώς πάνω – κάτω.

Αναβάσεις

Η μέρα ξεκινά με την Cima Campo, η οποία είναι 20.2 χλμ στο το 5.6%. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη ανάβαση και επιτρέπει στις ομάδες να ξεκινήσουν με γρήγορο τέμπο και να θέσουν άμεσα τους αθλητές σε δυσκολία. Θα επιτρέψει σε κάποιους να αποσπαστούν;

Θα μετατραπεί αμέσως σε μια ημέρα ΓΚ;  Μόλις φτάσουν στην κορυφή, έχουν 20 χλμ κατάβασης, μέχρι το επόμενο βουνό.

Το Manghen Pass είναι μια πολύ σκληρή ανάβαση 19.1 χλμ στο 7.4%. Το πιο δύσκολο τμήμα της ανάβασης είναι τα τελευταία 6χλμ που φτάνουν στο 9.4%. Είναι μεν σκληρή αναάβαση, αλλά έρχεται νωρίς. Αυτό θα αποτρέψει τις ομάδες της ΓΚ από το να επιτεθούν;


Το Passo Rolle είναι μια άλλη μεγάλη σε διάρκεια ανάβαση, 19.8χλμ στο 4.6%, αλλά εχει περίπου 4χλμ επίπεδου τμήματος. Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική, και δύσκολο για δυνατούς αθλητές να ξεκολλήσουν.


Η κατάβαση είναι πολύ τεχνική στην αρχή, αλλά στη συνέχεια γίνεται εύκολη. Γίνεται στο τέλος μια κατηφορική ευθεία για το επόμενο βουνό.

Croce d’Aune είναι 10.9 χιλιόμετρα με 5.3%, αλλά τα τελικά 3χλμ είναι γύρω στο 9%, που θα είναι μια μεγάλη δοκιμή σε αυτό το σημείο της σκηνής. Μια σύντομη κάθοδος ακολουθεί πριν την τελική ανάβαση της ημέρας.

Φαίνεται στα νούμερο “μόνο” 6.4 χλμ στο 7.3% αλλά στην πραγματικότητα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο!!

Καλό αγώνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βελτιώνοντας την ποδηλατική ροπή

Συνήθως μιλάμε πιο συχνά για δύναμη παρά για ροπή, αλλά και τα δύο είναι σημαντικά στην απ…