Μια εντυπωσιακή μέρα περιμένει το πελοτόν, σε αυτό το βασιλικό εταπ του φετινού Giro.

Η διαδρομή έχει αρκετά χιλιόμετρα (194 Km) και ακόμα περισσότερα υψομετρικά (6000 m.!). Ουσιαστικά, δεν υπάρχει πουθενά επίπεδο τμήμα, όλη η διαδρομή είναι συνεχώς πάνω – κάτω.

Αναβάσεις

Η μέρα ξεκινά με την Cima Campo, η οποία είναι 20.2 χλμ στο το 5.6%. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη ανάβαση και επιτρέπει στις ομάδες να ξεκινήσουν με γρήγορο τέμπο και να θέσουν άμεσα τους αθλητές σε δυσκολία. Θα επιτρέψει σε κάποιους να αποσπαστούν;

Θα μετατραπεί αμέσως σε μια ημέρα ΓΚ;  Μόλις φτάσουν στην κορυφή, έχουν 20 χλμ κατάβασης, μέχρι το επόμενο βουνό.

Το Manghen Pass είναι μια πολύ σκληρή ανάβαση 19.1 χλμ στο 7.4%. Το πιο δύσκολο τμήμα της ανάβασης είναι τα τελευταία 6χλμ που φτάνουν στο 9.4%. Είναι μεν σκληρή αναάβαση, αλλά έρχεται νωρίς. Αυτό θα αποτρέψει τις ομάδες της ΓΚ από το να επιτεθούν;


Το Passo Rolle είναι μια άλλη μεγάλη σε διάρκεια ανάβαση, 19.8χλμ στο 4.6%, αλλά εχει περίπου 4χλμ επίπεδου τμήματος. Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική, και δύσκολο για δυνατούς αθλητές να ξεκολλήσουν.


Η κατάβαση είναι πολύ τεχνική στην αρχή, αλλά στη συνέχεια γίνεται εύκολη. Γίνεται στο τέλος μια κατηφορική ευθεία για το επόμενο βουνό.

Croce d’Aune είναι 10.9 χιλιόμετρα με 5.3%, αλλά τα τελικά 3χλμ είναι γύρω στο 9%, που θα είναι μια μεγάλη δοκιμή σε αυτό το σημείο της σκηνής. Μια σύντομη κάθοδος ακολουθεί πριν την τελική ανάβαση της ημέρας.

Φαίνεται στα νούμερο “μόνο” 6.4 χλμ στο 7.3% αλλά στην πραγματικότητα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο!!

Καλό αγώνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…