Περιληπτικά:

Μια άλλη τρελή μέρα στη Vuelta είδε τη νίκη του Sepp Kuss (Jumbo-Visma). Στο εταπ βουνών, ο Αμερικανός ανηφορίστας ήταν ο καλύτερος από την απόσπαση της ημέρας.

Πίσω τα φαβορί δοκιμάστηκαν και πάλι και ο Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ακολούθησε μια επίθεση του Alejandro Valverde (Movistar), για να επεκτείνει το προβάδισμά του στους υπόλοιπους.

Tineo → Santuario del Acebo, 154 km

Το 15ο εταπ ξεκίνησε χωρίς τους Luka Mezgec και Patrick Bevin. Μετά από πολλές απόπειρες επίθεσης, οι Sander Armée, Casper Pedersen, Mark Padun, Vasil Kiryienka και Jésus Ezquerra αποσπάτηκαν. Η Astana και η Movistar ήταν επίσης πολύ δραστήριες, αλλά δεν είχαν αθλητές στο γκρουπ. Η Movistar πήρε την πρωτοβουλία στους πρόποδες της 1ης ανάβασης, το Puerto del Acebo.

Οι 5 αποσπασμένοι δεν πήραν ποτέ περισσότερο από 2΄. Κατά την ανάβαση, ο Marc Soler ενώθηκε με τους 5 και έφερε μαζί του τους Padun, Armée, Kiryienka, Tao Geoghegan Hart και Ruben Guerreiro.

Η Jumbo-Visma αγωνίστηκε να κρατήσει τον έλεγχο. Η ολλανδική ομάδα απάντησε αποστέλλοντας τον Sepp Kuss για να καλύψει τους αποσπασμένους. Μαζί με τους Ion Izagirre, Óscar Rodriguez και Sergio Samitier, ο Kuss εντάχθηκε στο γκρουπ.

Την προτελευταία ανάβαση του Puerto del Pozo de las Mujeres Muertas, το γκρουπ έσπασε. Ο Sergio Samitier επιτέθηκε και ενώθηκαν με τους Daniel Navarro και Ben O’Connor. Πήραν 1:30΄΄ από το γκρουπ.

Κατά την πορεία προς την τελική ανάβαση, έγιναν κάποιες αψιμαχίες στο μέτωπο. Ο Samitier και ο Kiryienka αποσπάστηκαν με 40΄΄ από το γκρουπ, στην ανάβαση στο Santuario del Acebo. Το πελοτόν ακολουθούσε στα 4΄.

Μπροστά, ο Sepp Kuss πήρε την ευκαιρία να πάει για τη νίκη στο εταπ. Ο Αμερικανός πήρε το προβάδισμα στις απότομες κεκλιμένες ράμπες του Acebo, αφού έπιασε και πέρασε τον Samitier. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προήλθε από τους Guerreiro και Geoghegan Hart, αλλά ο Kuss επέκτεινε το προβάδισμα από 25 σε 40΄΄.

Ο ανηφορίστας της Jumbo-Visma δεν κινδύνευε ποτέ στο τελευταίο χιλιόμετρο και είχε χρόνο να γιορτάσει με τους οπαδούς.

Sa

Στα φαβορί, η Astana και Movistar ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την τελική ανάβαση. Ο Alejandro Valverde ήταν ο πρώτος που επιτέθηκε, αλλά αμέσως μετά ακολούθησε ο Primoz Roglic. Ο Roglic είδε την ευκαιρία του και βοήθησε τον Valverde, για να κερδίσει χρόνο από τους Nairo Quintana, Miguel Ángel López και Tadej Pogacar.

Ο νικητής του εταπ, Sepp Kuss (Jumbo-Visma):

«Είναι αρκετά μεγάλο υποθέτω. Προφανώς δεν το έχω συνειδητοποιήσει, αλλά είναι μια απίστευτη μέρα. Γνωρίζαμε ότι η Astana και η Movistar θα προσπαθούσαν να βάλουν κάποιους μπροστά. Όταν είδα τους Soler και Izagirre να πάνε, ακολούθησα επειδή είναι ισχυροί αθλητές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για κάποιο τακτικό παιχνίδι αργότερα… Νομίζω ότι το πάθος των οπαδών είναι αυτό που κάνει τη La Vuelta τόσο ξεχωριστή».

Αποτελέσματα 15ου εταπ:

1. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma in 4:19:04
2. Ruben Guerreiro (Por) Katusha-Alpecin at 0:39
3. Tao Geoghegan Hart (GB) Ineos at 0:40
4. Óscar Rodríguez (Spa) Euskadi Basque Country-Murias at 0:53
5. Mark Padun (Ukr) Bahrain-Merida at 1:49
6. Ben O’Connor (Aus) Dimension Data at 2:05
7. Lawson Craddock (USA) EF Education First at 2:11
8. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma at 2:14
9. Alejandro Valverde (Spa) Movistar
10. Sander Armée (Bel) Lotto Soudal at 2:48

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma in 58:10:32
2. Alejandro Valverde (Spa) Movistar at 2:25
3. Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirates at 3:42
4. Miguel Ángel López (Col) Astana at 3:59
5. Nairo Quintana (Col) Movistar at 5:09
6. Rafał Majka (Pol) Bora-Hansgrohe at 7:14
7. Nicolas Edet (Fra) Cofidis at 9:08
8. Wilco Kelderman (Ned) Sunweb at 9:15
9. Carl Fredrik Hagen (Nor) Lotto Soudal at 9:44
10. Hermann Pernsteiner (Aut) Bahrain-Merida at 11:39

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Η UCI αναβάλλει τους αγώνες μέχρι την 1η Ιουνίου

Για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες, η Union Cycliste Internationale (UCI) συγκέντρωσε εκπρο…