Ένας καλλιτέχνης του Strava δημιούργησε ένα απίστευτο κομμάτι για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Ο Gary Cordery ήρθε σε επαφή με την εταιρία Strava λόγω των προηγούμενων προσπαθειών του να δημιουργήσει έργα τέχνης στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης των αθλητών, τα οποία οδήγησαν στην τελευταία δημιουργία.

Το έργο ανατέθηκε από την Strava για να συμπέσει με την 30ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου 1989.

Ο Gary χρειάστηκε συνολικά 48 ώρες, 54 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσει το έργο, χρησιμοποιώντας 6 ώρες με το ποδήλατο του. Το κομμάτι καλύπτει 100 χιλιόμετρα της πόλης του Βερολίνου.

Το έργο τέχνης αποτελεί αναπαράσταση του περίφημου γκράφιτι «Θεέ μου, Βοήθησέ με να επιβιώσω αυτή τη θανατηφόρα αγάπη», επίσης γνωστό ως «Bruderkuss», από τον Ρώσο ζωγράφο Dmitri Vrubel, που βασίστηκε σε φωτογραφία μιας αγκαλιάς μεταξύ του σοβιετικού ηγέτη Leonid Brezhnev και του ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας Erich Honecker.

Ο Vrubel ζωγράφισε την τοιχογραφία του το 1990 στο τμήμα του East Side Gallery του Τείχους του Βερολίνου.

Η μέθοδος του Cordery για τη δημιουργία του έργου του, ήταν να ποδηλατήσει στους δρόμους του Βερολίνου για να δημιουργήσει ένα τραχύ περίγραμμα της εικόνας που θέλησε να δημιουργήσει.

Αυτό χρειάστηκε τρεις μέρες, κάλυψε 224,69 χιλιόμετρα και αφιέρωσε σχεδόν 15 ώρες μετακινήσεων. Μετά, επεξεργάστηκε αυτό το υλικό για να δημιουργηθεί το τελικό κομμάτι.

Ένα έργο τέχνης για την επέτειο της πτώσης του Τείχους

Ο Cordery, σχεδιαστής γραφικών και χαρτογράφος, μοιράζεται επίσης έργα τέχνης από άλλους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το GPS για να δημιουργήσουν αριστουργήματα μέσω του λογαριασμού Instagram. Μπορείτε να δείτε άλλα έργα τέχνης Strava στην ιστοσελίδα του .

Νωρίτερα φέτος, ένας ποδηλάτης από την Νέα Ζηλανδία, ο Carl Wells, πέρασε 3 μήνες προγραμματίζοντας το περίεργο έργο του “laser kiwi”.

Η δημιουργία του αναφερόταν σε μια πρόσφατη εκστρατεία για να βρεθεί νέα εθνική σημαία για τη Νέα Ζηλανδία.

Αν έχετε χρόνο και υπομονή, μπορείτε και εσείς να κάνετε κάτι αντίστοιχο. Καλή ιδέα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Kuurne-Brussels-Kuurne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Η σεζόν των κλασσικών αγώνων 2021 είναι σχεδόν έτοιμη, με το Kuurne-Brussels-Kuurne να είν…