Ο Γάλλος ποδηλάτης Raymond Poulidor, ο οποίος κέρδισε την λατρεία του γαλλικού κοινού ως αιώνιος υποψήφιος για τη νίκη στο Tour de France, πέθανε στην ηλικία των 83 ετών.

Ο Poulidor είχε νοσηλευτεί από τις αρχές Οκτωβρίου ως αποτέλεσμα μιας καρδιακής πάθησης. «Μας άφησε σήμερα το πρωί», δήλωσε η σύζυγός του Gisele στο AFP, από το σπίτι τους στη δυτική Γαλλία.

Η καριέρα του Poulidor διακρίνεται από μια σειρά διάσημων μονομαχιών με αθλητές – ινδάλματα εκείνης της εποχής. Το 1963 και το 1964, κατατροπώθηκε στο Tour de France από τον Jacques Anquetil.Εκείνες οι ήττες ακολουθήθηκαν από μια μακρά αντιπαλότητα με τον Eddy Merckx.

Συνολικά, από το 1964 έως το 1976, ο Poulidor τερμάτισε 2ος στο Tour de France 3 φορές και ήταν 3ος  5 φορές σε μια εποχή που το σπόρ κυριαρχούσε η φιγούρα του Merckx. «Όσο πιο άτυχος ήμουν, τόσο περισσότερο άρεσα στο κοινό», δήλωσε στο l’Equipe το 2004.

O Raymond Poulidor πεθαίνει στα 83 του

Ωστόσο, το καθεστώς του αουτσάιντερ ήταν αντίθετο με αυτό που για τους περισσότερους άλλους αθλητές, θα ήταν ένα λαμπερό βιογραφικό. Μαζί με τη νίκη στην Vuelta a España 1968 και τη νίκη του Μιλάνου-Σαν Ρέμο το 1961, ο Poulidor πέτυχε αρκετές θέσεις στο βάθρο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Μνημεία, μαζί με πολλές άλλες νίκες.

Μετά την αποχώρησή του, ο Poulidor παρέμεινε ένα πρότυπο για την Γαλλική ποδηλασία και παρέμεινε κοντά στο άθλημα. Αποτελούσε μια διαρκή παρουσία στο Tour de France ειδικότερα, όπου εργάστηκε για την Credit Lyonnais ως πρεσβευτής προώθησης.

Οι πρόσφατοι δεσμοί του με το άθλημα τρέχουν βαθύτερα από αυτό. Η κόρη του Raymond και Gisele Poulidor, Corinne, παντρεύτηκε τον Adri van der Poel, έξι φορές νικητή κλασικών και 2 φορές νικητή του Tour de France.

Ο γιος τους, ο εγγονός του Poulidor, Mathieu van der Poel, αποτελεί ένα αυθεντικό ταλέντο της ποδηλασίας και είναι ένας πολλαπλός Ππαγκόσμιος πρωταθλητής στο cyclocross. Ο Poulidor συχνά παρακολούθησε τους αγώνες του για να τον υποστηρίξει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί είναι χρήσιμο να τρέχουμε εκτός δρόμου;

Όταν τρέχουμε σε μονοπάτια ή εκτός δρόμου, μπορούμε να προσθέσουμε πολλά οφέλη στο κανονικ…