Η ποδηλασία είναι μια σπουδαία δραστηριότητα για να μοιραστούμε με τον σύντροφο μας και ίσως αργότερα, μια δραστηριότητα που θα μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Φυσικά, εάν ο σύντροφός μας είναι νέος στην ιδέα της ποδηλασίας, ίσως χρειαστεί το χρόνο του.

Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η διαδικασία «ένταξης» θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Ειδικά αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ικανότητα ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης, μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή. Αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο!

Ας θυμηθούμε γιατί αγαπήσαμε την ποδηλασία

Εάν ο σύντροφός μας δεν ενδιαφέρεται ακόμη για την ιδέα, ίσως χρειαστεί να κάνουμε λίγη δουλειά… Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να σκεφτούμε τι μας έκανε να ερωτευτούμε την ποδηλασία στην αρχή.

Εμπνέοντας το έτερον ήμισυ να ποδηλατήσει

Ήταν η ελευθερία της εξερεύνησης; Η αίσθηση της ελευθερίας ή απλά ένας συναρπαστικός τρόπος άσκησης; Μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό μας και ελπίζουμε ότι θα αποδειχθεί μεταδοτικός.

Δεν ξεχνάμε τους πρακτικούς λόγους, υπενθυμίζοντάς τους ότι θα είναι ένας τρόπος να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί, να ασκηθούμε παρέα, και φυσικά να γλιτώσουμε χρήματα, κάνοντας τις αστικές μετακινήσεις με το ποδήλατο.

Συμφωνούμε πριν την βόλτα

Όταν έρθει ο καιρός για την πρώτη βόλτα μαζί, δεν θα περιμένουμε και πολλά, σωστά; Πάντα κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις: Πόσο μακριά θέλουν να ποδηλατήσουμε και για πόση ώρα;

Θέλουν οδηγίες ή απλά θέλουν να κάνουν πετάλι; Φυσικά η πρώτη βόλτα θα είναι σύντομη, οπότε δεν θα χρειαστούν ενδιάμεσες στάσεις.

Μπορεί να μας φανούν περιττές τόσες ερωτήσεις, αλλά μετά θα είμαστε ευγνώμονες που τις κάναμε. Εάν δεν το συζητούσαμε, μπορεί να είχαμε μια τελείως διαφορετική ιδέα του τι θα ήθελε ο σύντροφος μας και η πρώτη βόλτα να ήταν και η τελευταία μαζί!

Αφαιρούμε την πίεση

Προσπαθούμε να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση τους και να θυμηθούμε ότι σε κανέναν δε αρέσει η πίεση.

Αν διστάζουν στην αρχή, θα πρέπει να κάνουμε αυτήν την πρώτη βόλτα τους, όσο πιο δυνατόν πιο άνετη. Η ποδηλασία έχει ένα τρόπο να «φυτρώνει» μέσα σου με τον καιρό, αλλά η αρχική καμπύλη μάθησης μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Δεν χρειάζεται να τους εντυπωσιάσουμε

Όταν τελικά βγαίνουμε μαζί, έχουμε ένα πειρασμό να πατήσουμε δυνατά. Ας μην το κάνουμε!

Είναι μια φυσική αντίδραση, θέλοντας να τους δείξουμε που μπορούν να φτάσουν, δεν είναι ο χρόνος ή ο τόπος. Σίγουρα ξέρουν ήδη την ικανότητα μας στο ποδήλατο, οπότε το μυστικό είναι να τους αφήσουμε να ορίσουν το ρυθμό της βόλτας.

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, μια και θα έχουν το χρόνο να τους δείξουμε τι μπορούν να κάνουν. Μπείτε στη θέση τους και δείξτε απλά υπομονή μαζί τους.

Μοιραζόμαστε τις τεχνικές γνώσεις

Εάν τελικά καταφέρουμε να κάνουμε μερικές βόλτες μαζί, ίσως είναι καιρός να «ξεδιπλώσουμε» την τεχνογνωσία μας. Ειδικά αν σκέφτονται να επενδύσουν στην αγορά (ή αναβάθμιση) ενός ποδηλάτου, είναι πολύ χρήσιμο να έχουν κάποιον που μπορεί να τους εξηγήσει τα βασικά.

Από την άλλη, παρέχουμε πληροφορίες αλλά δεν είμαστε πιεστικοί. Πηγαίνουμε μαζί σε ένα κατάστημα και τον αφήνουμε να δοκιμάσει ό,τι χρειάζεται.

Πρώτη προτεραιότητα η διασκέδαση

Και αυτή η διασκέδαση μπορεί να έχει διαφορετικό νόημα για τον σύντροφό μας παρά για εμάς. Ενώ δοκιμάζουν μαζί μας ένα νέο άθλημα, είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε υπομονετικοί και να αφιερώνουμε έξτρα χρόνο μαζί τους.

Στην τελική, αν δοκιμάσουν και δεν τους αρέσει το άθλημα, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Δοκιμάσαμε κάτι καινούργιο και ίσως ακόμα δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος.

Εάν η ποδηλασία καταλήγει να είναι κάτι που μοιραζόμαστε ή όχι, τουλάχιστον θα έχουν μια καλύτερη κατανόηση του γιατί αγαπάμε αυτό το άθλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ο Chris Froome υπογράφει για την Israel Start-Up Nation

Ο Chris Froome πλέον επίσημα μεταφέρεται στην ομάδα Israel Start-Up Nation την επόμενη σεζ…