Ο Nairo Quintana παίρνει ένα ρίσκο, αλλά πιστεύει ότι το όνομά του και η εμπειρία του μπορούν να βοηθήσουν την Arkea-Samsic στους αγώνες του WorldTour, συμπεριλαμβανομένου του Tour de France.

Ο Κολομβιανός, νικητής του Giro d’Italia 2014, κατέκτησε τη 2η θέση στο Tour de France δύο φορές και έχει κερδίσει 3 εταπ στην καριέρα του μέχρι στιγμής.

Αυτό το χειμώνα αποχωρεί από τη Movistar, πηγαίνοντας στη γαλλική Pro Continental ομάδα. Η Arkéa θα πρέπει να ζητήσει και να λάβει συγκεκριμένη πρόσκληση για να μπορεί να συμμετέχει στο Tour de France.

«Ελπίζουμε να λάβουμε προσκλήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες κλασικές και αγώνες», δήλωσε ο Quintana στο AFP. «Θέλω να κερδίσω κάθε αγώνα που συμμετέχουμε, ξεκινώντας από το Παρίσι-Νίκαια».

Ο Quintana τερμάτισε 2ος  στο Παρίσι-Νίκαια 2019, πίσω από τον Egan Bernal (Team Ineos), ο οποίος έγινε ο πρώτος Κολομβιανός που κέρδισε το Tour και ο νεότερος στη σύγχρονη εποχή.

Με τη βοήθεια του νέου συνεργάτη του Warren Barguil, ο Quintana επιστρέφει επίσης στις κλασσικές των Αρδεννών, μετά από 5 χρόνια. Το πρόγραμμά του για τον Απρίλιο περιλαμβάνει το Amstel Gold Race, το Flèche Wallonne και το Liège-Bastogne-Liège. Η παρουσία του στις δύο τελευταίες θα βοηθήσει σίγουρα την ομάδα όταν ζητήσει μια πρόσκληση για το Tour από την ASO, η οποία διοργανώνει το Flèche Wallonne και τη Λιέγη.

Οι προσκλήσεις του Tour de France για το 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο, με τις 20 ομάδες του WorldTour να παίρνουν εγγυημένες θέσεις και να απομένουν 2 ελεύθερες θέσεις. Η Arkéa-Samsic θα περιμένει, μαζί με τις ομάδες Vital Concept-B & B Hotels και Wanty-Gobert.

Νωρίτερα φέτος, η UCI ανακοίνωσε ότι η γαλλική ομάδα Cofidis, Solutions Credits θα κάνει το βήμα προς την κατηγορία WorldTour από την Professional Continental, ενώ το Total-Direct Energie και η Wanty Gobert-Tormans θα προσκληθούν να συμμετέχουν σε όλα τα Grand Tours και άλλες κορυφαίες διοργανώσεις, χωρίς καμία αναφορά στην Arkéa.

«Χωρίς υπερβολή, νομίζω ότι το όνομά μου και η εμπειρία μου μπορούν να επιτρέψουν την Arcea-Samsic να έχει πρόσβαση στο WorldTour [και μια πρόσκληση Tour de France]. Ειλικρινά, ελπίζω να αγωνιστώ ξανά το επόμενο έτος στο Tour de France και στη Vuelta a España», δήλωσε ο Quintana.

«Η Arkéa-Samsic δημιουργήθηκε γι ‘αυτό και ο Warren Barguil είναι ακόμα εκεί. Νομίζω ότι η ομάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει για τις μεγαλύτερες».

Ο Γύρος είναι «ορεινός» για το 2020, ήδη με 1 εταπ βουνών την 2η μέρα. Η τελευταία ατομική χρονομέτρηση έχει και μια συστροφή, ανηφορίζοντας στο Planche des Belles Filles.

«Η διαδρομή του Tour φαίνεται καλή», πρόσθεσε ο Quintana, «ειδικά με αυτό το ανηφορικό χρονόμετρο στο τέλος, είναι σε ένα μέρος που γνωρίζω καλά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ποδήλατο πόλης – Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Ένα ποδήλατο με σκοπό την απλή μεταφορά μας από το Α στο Β, χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σ…