Με πολλούς τρόπους, ζούμε ήδη στο μέλλον. Η ψηφιακή επανάσταση, η οποία έχει ήδη μεταμορφώσει τη ζωή μας, μόλις αρχίζει.

Το ποδήλατο δεν έχει αλλάξει πολύ τον περασμένο αιώνα – όπως λένε, αν κάτι λειτουργεί, μην το διορθώσεις. Αλλά αν τα σχέδια που περιγράφονται παρακάτω είναι οποιαδήποτε ένδειξη, το ποδήλατο του μέλλοντος θα είναι σχεδόν εξελισσόμενο όπως το κινητό τηλέφωνο (αλλά θα εξακολουθεί, προφανώς, να έχει δύο τροχούς και τιμόνι).

Cube Urban Street Bike Concept

Ποδήλατα του μέλλοντος – Πώς θα είναι;

Το συγκεκριμένο μοντέλο καταργεί το κλασικό τρίγωνο του πλαισίου, για ένα σύστημα 3 τεμαχίων, με τον πίσω προσαρτημένο τροχό μόνο μέσω του άξονα. Εξαιτίας αυτού, το μοντέλο αυτό είναι σημαντικά ελαφρύτερο (επομένως πολύ πιο γρήγορο) και πολύ πιο ενδιαφέρον αισθητικά.

Ένα ζήτημα μπορεί να είναι η σταθερότητα και η ανθεκτικότητα, ειδικά για τον «πλωτό» πίσω τροχό, σε τραχιές επιφάνειες, όπως τα λιθόστρωτα.

Furious Sports Bike Concept

Ποδήλατα του μέλλοντος – Πώς θα είναι;

Το έντονα αθλητικό ποδήλατο από τον Nenad Kostadinov είναι απαλλαγμένο από τον διαγώνιο και τον οριζόντιο σωλήνα. Παρόλα αυτά, φαίνεται στιβαρό και αρκετά σταθερό για δύσκολες επιφάνειες.

Αυτό που κάνει αυτό το σχέδιο μοναδικό και φουτουριστικό είναι ο ενσωματωμένος υπολογιστής, ο οποίος εμφανίζει μια σειρά δεδομένων σχετικά με την διαδρομή όπως ταχύτητα, γεωγραφική θέση και η κατανάλωση θερμίδων. Οι πληροφορίες εμφανίζονται μπροστά και στο κέντρο κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Intelligent Bike Concept

Το ποδήλατο ανήκει στον Chris Boardman και μπορεί να είναι το πιο ακριβές μοντέλο για τις αλλαγές που μπορούμε να περιμένουμε στα ποδήλατα του μέλλοντος.

Ο Βρετανός χρυσός ολυμπιονίκης και ο νικητής του Tour de France έχει σχεδιάσει ένα ποδήλατο με κινητήρα που τροφοδοτείται από την ηλιακή ενέργεια, έναν ενσωματωμένο υπολογιστή, έναν σαρωτή ασφάλειας δακτυλικών αποτυπωμάτων και τροχούς χωρίς ακτίνες. Και, ναι, φαίνεται πολύ ωραίο!

Το γεγονός ότι είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο ως σχέδιο υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι χρόνια πριν το δούμε στους δρόμους. Αλλά μιλάμε για το μέλλον, σωστά;

Wire Bike Concept


Η ιδέα του μοντέλου από τον Ionit Predescu είναι ένα άλλο σχέδιο που μειώνει το βάρος για να αυξήσει την ταχύτητα. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πλαισίου ανάρτησης, αντί του παραδοσιακού πλαισίου ποδηλάτου.

Όπως μια γέφυρα με καλώδια, το βάρος στο ποδήλατο συμβάλλει στη διατήρηση της μορφής και της σταθερότητας της δομής. Τα συμπαγή κομμάτια του ποδηλάτου θα είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα και τα καλώδια θα είναι από Kevlar.

Mando Footloose


Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα πτυσσόμενο ποδήλατο πόλης χωρίς αλυσίδα. Χρησιμοποιεί λύσεις υψηλής τεχνολογίας από την αυτοκινητοβιομηχανία για να κάνει την οδήγηση στην πόλη ασφαλή και αποτελεσματική.

Αυτό το μικρό ποδήλατο παράγει δύναμη μέσω των πεντάλ. Αυτή η ενέργεια αποθηκεύεται έπειτα σε μια μπαταρία λιθίου που τροφοδοτεί ένα μικρό κινητήρα. Το ποδήλατο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ανιχνεύει αυτόματα τις πλαγιές, αλλάζοντας ταχύτητες.

Eco 07 Bike Concept

Το μοντέλο από τον Victor Aleman είναι επαναστατικό, επειδή είναι σχεδιασμένο να αποσυναρμολογείται εντελώς και να ταιριάζει σε ένα κιβώτιο, στο μέγεθος ενός χαρτοφύλακα.

Δυστυχώς, ο σημερινός σχεδιασμός δεν προορίζεται στο να αποσυναρμολογείται κάθε μέρα, αλλά μόνο όταν δεν θα το χρησιμοποιήσουμε για αρκετό καιρό. Αλλά κάποιος σίγουρα θα λύσει αυτό το ζήτημα.

Γιατί, αν το σκεφτούμε, θα είμαστε σε θέση να ποδηλατήσεις στη δουλειά, στο ραντεβού για φαγητό ή στο σπίτι, να αποσυναρμολογήσεις το ποδήλατο, να το τοποθετήσεις σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σακίδιο και να το πάρεις μαζί σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet Καστοριάς 2022 – Χωριά της Λήθης Βίντεο

Το βίντεο στα εγκαταλελειμμένα χωριά που διασχίζει η διαδρομή του φετινού Brevet Καστοριάς…