Ανοίγοντας το πορτοφόλι αποθήκευσης του Blackburn Big Switch, έχουμε ένα πολυεργαλείο λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

Αντί να αποτελείται από ένα μονοκόμματο κομμάτι, το πολυεργαλείο της Blackburn έχει 5 διαφορετικά εργαλεία, με διπλή χρήση για κάθε άκρο του εργαλείου, συν μια  πολυ-λειτουργική υποδοχή στην οποία τα κομμάτια μπορούν να αποθηκευτούν.

Μπορεί να φαίνεται λίγο πιο περίπλοκο από ένα τυποποιημένο πολυεργαλείο, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πιο πρακτικό για τις περισσότερες τακτικές εργασίες συντήρησης.

Τα 5 κομμάτια

Αν κοιτάξουμε τον περιεκτικό κατάλογο των εργαλείων που υπάρχουν, η εταιρεία σκέφτηκε πραγματικά τα βασικά και τα αποθήκευσε εδώ: Όλα τα βασικά μεγέθη σε κλειδιά allen 2,5, 3, 4, 5, 6 και 8 mm είναι όλα εδώ.

Πολυεργαλείο Blackburn Big Switch - Παρουσίαση

Αυτό που είναι ακόμη πιο έξυπνο, είναι ότι κάθε εργαλείο έχει λοξές άκρες για να δημιουργήσει καλύτερη εμπλοκή με μπουλόνια σε «παράξενες» γωνίες. Επίσης, τα 2 μικρότερα μεγέθη έχουν σφαιρικά τελειώματα για ακόμα καλύτερη εφαρμογή.

Υπάρχουν επίσης κλειδιά Torx T25 και T30 καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις των μπουλονιών (ιδιαίτερα χρήσιμα για τους χρήστες δισκόφρενων). Παράλληλα υπάρχει ένα κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή και  ένας πείρος για το εργαλείο αλυσίδας, συμπληρώνοντας τα πέντε «κομμάτια».

Σε μια μικρότερη τσέπη τοποθετείται το σώμα για τον κόφτη αλυσίδας. Αυτό επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ακτινολόγος, με 3 μεγέθη να περιλαμβάνονται. Το σώμα επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το βγάλσιμο μια βαλβίδας τύπου presta και το σφηνοειδές σχήμα του χρησιμοποιείται για τα τακάκια δισκόφρενων.

Επομένως,  έχουμε ένα πλήρες σύνολο εργαλείων. Τη μόνη «απώλεια» αποτελεί η απουσία ενός σταυρωτού κατσαβιδιού, αλλά το επίπεδο κατσαβίδι συνήθως θα ταιριάζει στις περισσότερες εργασίες που απαιτούν κατσαβίδι.

Χρησιμοποιώντας το Big Switch

Κατά τη χρήση, το Big Switch αποδεικνύεται νικητής. Ο σχεδιασμός του κλειδιού μας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως λαβή T για μέγιστη ροπή ή μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο εργαλείο στο κάτω άκρο του, ως λαβή για πιο ευαίσθητες ρυθμίσεις.

Είτε έτσι είτε αλλιώς λειτουργεί σε δύσκολα σημεία πρόσβασης και παρέχει επίσης αρκετή μόχλευση για σκληρότερες εργασίες. Εάν χρειαζόμαστε περισσότερη δύναμη, μπορούμε να προσθέσουμε ένα οποιοδήποτε εργαλείο στο κάτω άκρο του, για να αυξήσουμε την μόχλευση.

Το πολυεργαλείο είναι επίσης αρκετά ελαφρύ –  λίγο πάνω από 80 γραμμάρια – και το πορτοφόλι έχει μια εύχρηστη τσέπη για μια τραπεζική κάρτα και χρήματα. Μια μεγάλη ταινία από καουτσούκ τα συγκρατεί όλα μαζί, αλλά θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει ένα velcro για να κάνει την ίδια δουλειά.

Συμπέρασμα

Με μια καλά μελετημένη επιλογή εργαλείων, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και καθημερινή πρακτικότητα, το Big Switch αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές πολυεργαλείων στην αγορά.

Βάρος: 82g
Επικοινωνία: zyrofisher.co.uk

  • Πολυεργαλείο Pedros ICM - Παρουσίαση

    Πολυεργαλείο Pedros ICM – Παρουσίαση

    Το πoλυεργαλείο Pedros ICM είναι ένα μοντέλο με 17 λειτουργίες που ακολουθεί τη λογική του…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Εικονικός Γύρος Φλάνδρας με νικητή τον Greg Van Avermaet

Ο εικονικός Γύρος της Φλάνδρας ήταν εγγυημένο ότι θα δίχαζε την κοινή γνώμη, καθώς μια χού…