Η Jumbo-Visma θα υιοθετήσει την προσέγγιση της Movistar στο Tour de France του 2020, έχοντας 3 αρχηγούς: Tom Dumoulin, Primož Roglič και Steven Kruijswijk.

Ο σπρίντερ της ομάδας, Dylan Groenewegen, θα είναι εκτός του Tour, καθώς η ολλανδική ομάδα εστιάζει όλη την προσοχή της στην κίτρινη φανέλα.

Η Jubmo-Visma έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο εντυπωσιακές ομάδες Grand Tour τα τελευταία χρόνια, και τελικά είχε την νίκη της με τον Roglič στη Vuelta 2019.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η ομάδα επιβεβαίωσε την πλήρη ομάδα Tour, 7 μήνες νωρίτερα.

Ο Dumoulin, ο οποίος ήρθε από την Sunweb, δήλωσε: «Ο στόχος είναι σίγουρα να κερδίσουμε τον Γύρο, πηγαίνοντας με 3 αρχηγούς».

«Ήταν πολύ ωραίο να μάθουμε ότι και οι τρεις μας θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση».

Οι φιλοδοξίες στα Grand Tour της Jumbo-Visma έγιναν πραγματικότητα το 2019, καθώς ο Steven Kruijswijk κατέλαβε την 3η θέση στον Γύρο και ο Roglič είχε την πρώτη νίκη Grand Tour στη Vuelta.

Ο νικητής του Giro 2017 Dumoulin συμμετέχει τώρα στην ομάδα, μετά από 8 χρόνια με την Sunweb, και η ομάδα πρέπει τώρα να ισορροπήσει τη φιλοδοξία των ηγετών της ΓΚ.

Ο αθλητικός διευθυντής στην ομάδα, Merijn Zeeman, δήλωσε: «Έχουμε κάνει μια ανάλυση των τελευταίων 5 χρόνων όλων των Grand Tours. Ποια είναι η επίδραση των ατομικών χρονομετρήσεων στην τελική κατάταξη; Ποια ήταν η σύνθεση της ομάδας που κατάφερε να κατακτήσει και να υπερασπιστεί τη φανέλα; Βρήκαμε ένα κοινό νήμα σε αυτό».

«Πρέπει να πάμε στον Γύρο με την ισχυρότερη δυνατή ομάδα, και τότε θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε».

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κατακτήσουμε την κίτρινη φανέλα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, υπερήφανοι και κινητοποιημένοι για να το πράξουμε. Νομίζω επίσης ότι οι οπαδοί της Jumbo-Visma θα σκεφτούν ότι αυτό είναι πραγματικά πολύ καλό».

Ωστόσο, ένα από τα αστέρια της ομάδας θα πρέπει να θυσιάσει τις φιλοδοξίες του στον μεγαλύτερο αγώνα, καθώς ο Ολλανδός Groenewegen θα παραλείψει τον Γύρο τον επόμενο χρόνο, για να δοκιμάσει για νίκες σε εταπ στο Giro και τη Vuelta, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να κερδίσει το Μιλάνο-Σαν Ρέμο.

Δήλωσε: «Προτιμώ να συμμετέχω και τα τρία Grand Tours κάθε χρόνο, αλλά πρέπει επίσης να εξετάσω τι μου ταιριάζει καλύτερα. Πού έχω τις καλύτερες πιθανότητες;»

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στα αρχικά εταπ του Giro. Συνειδητοποιήσαμε αρκετά γρήγορα ότι πρέπει να συμμετέχω στο Giro. Και στη Vuelta, η οποία εκκινεί από την Ολλανδία».

«Μπήκα στην ομάδα πριν από 4 χρόνια και στη συνέχεια είπα ότι θέλω να κερδίσω σε όλα τα Grand Tours. Θα είναι πολύ ωραία χρονιά για να γίνει αυτό».

Ο Zeeman πρόσθεσε: «Κάναμε πολλά μαζί και πραγματικά για την καριέρα του γενικότερα. Έχει παρατείνει το συμβόλαιο του, ο Dylan θα είναι στην ομάδα για τα επόμενα 4 χρόνια».

«Τότε αναρωτιέσαι τι θέλεις ακόμα να πετύχεις στην καριέρα σου;» Είναι πολύ σαφής γι ‘αυτό – να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες και εταπ σε όλα τα Grand Tours».

Η ομάδα Tour θα αποτελείται επίσης από τους Wout van Aert, Tony Martin, Laurens De Plus, Sepp Kuss και τον Robert Gesink.

Ο Kruijswijk δήλωσε: «Θέλουμε να κερδίσουμε τον Γύρο ως ομάδα. Αυτό το κάνεις, έχοντας τους δυνατότερους αθλητές. Κοιτάξτε ποιούς μπορούμε να παρατάξουμε, με τον Τομ, τον Primož και εμένα ως αρχηγούς. Νομίζω ότι μπορούμε να αγωνιστούμε παρεά με αυτούς τους τύπους».

Ο Roglic πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον Γύρο. Θέλω να είμαι μέρος αυτού. Σίγουρα θέλω να είμαι σε αυτή την ομάδα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προπονητήριο Elite Direto XR – Παρουσίαση

Το Elite Direto XR μοιάζει λίγο σαν το Wahoo KICKR. ‘Έχει μεταλλικό σκελετό με δύο πόδια π…