Ο Thibaut Pinot «έχει ήδη επικεντρωθεί στο Tour de France», σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Groupama-FDJ, καθώς ο Γάλλος επιστρέφει στο Tour de La Provence, τον πρώτο του αγώνα μετά από την εγκατάλειψη του Γύρου 2019, λόγω τραυματισμού.

Ο 29χρονος ήταν πίσω στο ποδήλατό του μετά από μόνο 3 εβδομάδες ανάπαυσης, ξεκινώντας μια μακρά περίοδο προπόνησης τους χειμερινούς μήνες, αλλά τώρα είναι έτοιμος για τη σεζόν 2020.

«Μετά την αποκατάσταση του, έπρεπε να ξεκινήσει. Η αποκατάσταση ήταν πολύ σταδιακή και σε αντίθεση με πέρυσι δεν έκανε σκι αντοχής. Ίσως δεν ήθελε. Σε κάθε περίπτωση, επικεντρώθηκε μόνο στην ποδηλατική του πρακτική. Αυτό τον οδήγησε να επανέλθει σε φόρμα αρκετά γρήγορα », δήλωσε ο Philippe Mauduit της Groupama-FDJ.

«Στην Τενερίφη [σε πρόσφατο training camp], έδωσε τιμές παρόμοιες με εκείνες του προηγούμενου έτους, οι οποίες κατά τη διάρκεια του χρόνου του επέτρεψαν να αγωνιστεί για τη νίκη στο Tour de La Provence και στο Tour du Haut-Var» εξήγησε ο Mauduit.

«Η μόνη μικρή αβεβαιότητα είναι ότι δεν έχει αγωνιστεί από τον Ιούλιο. Παρόλο που ανυπομονεί πολύ για τον αγώνα, δεν γνωρίζουμε πραγματικά πού θα είναι ο ρυθμός του αγώνα. Φυσικά, είμαστε μόνο στον Φεβρουάριο. Στο τέλος του Tour du Haut-Var, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι σε καλή κατάσταση και θα είναι έτοιμος για το υπόλοιπο της σεζόν».

Τόσο η Jumbo-Visma όσο και η Ineos έχουν ήδη ανακοινώσει τις ομάδες τους για τον αγώνα του Ιουλίου, με τον Egan Bernal, τον Geraint Thomas, τον Tom Dumoulin, τον Primož Roglič και τον Steven Kruijswijk να διοργανώνουν άγριο αγώνα για τους Γάλλους .

Η Groupama-FDJ αντλεί εμπιστοσύνη από την περίπτωση του Geraint Thomas το 2018.

«Απλά κοιτάξτε την περίπτωση του Geraint Thomas πέρυσι. Ήταν άρρωστος, ήταν υπέρβαρος και ήταν πολύ πίσω σε όλους τους αγώνες μέχρι το Tour de Suisse, όπου σχεδίαζε να τελειώσει την προετοιμασία του. Για κακή του τύχη, είχε πτώση μετά από δύο ημέρες. Παρ ‘όλα αυτά, ήταν στο βάθρο του Tour, « δήλωσε ο Mauduit.

«Απλά πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται, να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου και να παραμείνεις εστιασμένος, άσχετα από ό,τι γίνεται. Μια κακή απόδοση δεν θα θέσει τα πάντα υπό αμφισβήτηση. Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε. Υποθέτουμε τι θα μπορούσαν να είναι οι ελλείψεις μας. Είμαστε όλοι μάλλον φυσικά αισιόδοξοι, έτσι ξεχνάμε κάπως ότι μπορούμε να έχουμε και αποτυχίες, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε κάποιες γνωρίζοντας ότι δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση τι μπορεί να συμβεί τον Ιούλιο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…