Το Epic Rides μπαίνει φέτος στην 2η έκδοση του, ως ο μοναδικός αγώνας χωρίς υποστήριξη στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι έχει κάποιους κανονισμούς – περιορισμούς, σε σύγκριση με άλλες ποδηλατικές εκδηλώσεις.

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες, είναι ότι δεν επιτρέπεται το drafting (Κανόνας Νο3) ή αλλιώς το γκρουπάρισμα. Το να ποδηλατείς με την παρέα σου, είναι ένα σημαντικό συστατικό των μη ανταγωνιστικών ποδηλατικών εκδηλώσεων όπως είναι τα μπρεβέ.

Θέλοντας να μεγαλώσουμε το κοινό που θέλει να συμμετέχει στις διαδρομές μας, αποφασίσαμε πέρσι να εισαγάγουμε 2 τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να γκρουπάρεστε και να μοιράζεστε την κούραση της διαδρομής αλλά και τις προμήθειες σας. Ο ένας τρόπος είναι τα Ζευγάρια και ο άλλος η Ομάδα.

Αυτοί φυσικά οι 2 τρόποι συμμετοχής απευθύνονται σε αυτούς που επιλέγουν τις μεγάλες διαδρομές, όπως το GS 200 & AM500 για αυτή τη χρονιά. Η “μικρή” διαδρομή του Gh120 έτσι κι αλλιώς δεν υπάγεται στους κανονισμούς του EPR.

Ζευγάρια

Μπορείτε λοιπόν να δηλώσετε συμμετοχή σαν ζευγάρι, με το φίλο ή τη φίλη σας. Ουσιαστικά θα έχετε ένα νούμερο συμμετοχής π.χ. 115Α & 115Β. Αυτό έχει το καλό ότι μπορείτε να γκρουπάρεστε κανονικά, να μοιράζεστε τις προμήθειες σας και φυσικά τις σκέψεις σας!

Το “κακό” είναι ότι αντιμετωπίζεστε ως μονάδα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να τερματίσετε μαζί, για να πάρετε χρόνο κατάταξης.

Ομάδες

Η Ομάδα έχει την ίδια λογική με τα Ζευγάρια, απλά σε μεγαλύτερη έκταση. Ώς Ομάδα θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως και 5 άτομα, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως τα Ζευγάρια.

Αν λοιπόν είστε 4 φίλοι που θέλετε να πάρετε μέρος μαζί, θα έχετε π.χ. τον αριθμό 234Α, 234Β, 234C, 234D. Φυσικά οι χρόνοι κατάταξης θα υπάγονται σε διαφορετική κατηγορία από τους χρόνους των σόλο συμμετοχών και θα πρέπει να τερματίσετε μαζί, για να πάρετε χρόνο κατάταξης.

Για αυτή τη χρονιά, το EPR θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12-14 Ιουνίου 2020.

Καλές διαδρομές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Καραντίνα – Αύξηση της ποδηλασίας 200% στην Αγγλία

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει αύξηση έως και 200 ​% στην ποδηλασία κατά τη διάρκεια τ…