Το Epic Rides μπαίνει φέτος στην 2η έκδοση του, ως η μοναδική ποδηλατική εκδήλωση χωρίς υποστήριξη στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι έχει κάποιους κανονισμούς – περιορισμούς, σε σύγκριση με άλλες ποδηλατικές εκδηλώσεις.

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες, είναι ότι δεν επιτρέπεται το γκρουπάρισμα. Ο καθένας ταξιδεύει μόνος, με τις δικές του δυνάμεις και έτσι τερματίζει.

Θέλοντας να μεγαλώσουμε το κοινό που θέλει να συμμετέχει στις διαδρομές μας, αποφασίσαμε να εισαγάγουμε 2 εξαιρέσεις, που σας επιτρέπουν να γκρουπάρεστε και να μοιράζεστε την κούραση της διαδρομής αλλά και τις προμήθειες σας. Η μια εξαίρεση είναι τα Ζευγάρια και η άλλη η Ομάδα.

Αυτοί φυσικά οι 2 τρόποι συμμετοχής απευθύνονται σε αυτούς που επιλέγουν τις μεγάλες διαδρομές, όπως το GS 200 & AM500 για αυτή τη χρονιά. Η διαδρομή του Gh120 έτσι κι αλλιώς υπάγεται ουσιαστικά στους γενικούς κανονισμούς των μπρεβέ (χωρίς φυσικά να αποτελεί μπρεβέ).

Ζευγάρια

Μπορείτε λοιπόν να δηλώσετε συμμετοχή σαν ζευγάρι, με το φίλο ή τη φίλη σας. Ουσιαστικά θα μοιράζεστε ένα νούμερο συμμετοχής π.χ. 115Α & 115Β. Αυτό έχει το καλό ότι μπορείτε να γκρουπάρεστε κανονικά, να μοιράζεστε τις προμήθειες σας και φυσικά τις σκέψεις σας!

Το γεγονός ότι μοιράζεστε τον ίδιο αριθμό συμμετοχής, σημαίνει ότι θα πάρετε τον ίδιο χρόνο κατάταξης.

Ομάδες

Η Ομάδα έχει την ίδια λογική με τα Ζευγάρια, απλά σε μεγαλύτερη έκταση. Ως Ομάδα θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως και 5 άτομα, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως τα Ζευγάρια.

Αν λοιπόν είστε 5 φίλοι που θέλετε να πάρετε μέρος μαζί, θα μπορείτε να μοιραστείτε π.χ. τον αριθμό 234. Οπότε τα νούμερα σας θα είναι τα 234Α, 234Β, 234C, 234D 234Ε. Φυσικά οι χρόνοι κατάταξης θα υπάγονται σε διαφορετική κατηγορία από τους χρόνους των σόλο συμμετοχών και θα πρέπει να τερματίσετε μαζί, για να πάρετε χρόνο κατάταξης.

Για αυτή τη χρονιά, το EPR θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28-29-30/8/2020.

Καλές διαδρομές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βασικοί κανόνες για διαλλειματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε αθλητή, είτε είναι χομπίστ…