Η αβεβαιότητα σχετικά με την τύχη της έκδοσης του 2020 ήταν μεγάλη εξαιτίας της εξάπλωσης κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς αρκετές ομάδες είχαν ήδη αποσυρθεί από τον αγώνα.

Ο διοργανωτής του Strade Bianche, RCS Sport, ενημέρωσε τις ομάδες ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί το Σάββατο (7 Μαρτίου) και στη συνέχεια κυκλοφόρησε δημόσια δήλωση.

Δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση σχετικά με το Tirreno-Adriatico ή το πρώτο Μνημείο της χρονιάς, Milan-San Remo.

Η δήλωση του διοργανωτή ήταν: «Η RCS Sport συμφώνησε με τις αρμόδιες αρχές να ακυρώσει τους 2 αγώνες ποδηλασίας που προγραμματίζονται για το Σάββατο: Strade Bianche και Strade Bianche Women Elite».

«Η RCS Sport θα ζητήσει από την UCI, μέσω της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, να διαθέσει μια νέα ημερομηνία στο διεθνές καλεντάρι για το Strade Bianche και το Strade Bianche Women Elite».

Ο διοργανωτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Σιένα το πρωί της Πέμπτης (5 Μαρτίου) και επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους περιορισμούς που έθεσε η ιταλική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή αθλητικού γεγονότος κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Η Ag2r ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το Τίρρενο και το Σαν Ρέμο προγραμματισμένο για αυτό το μήνα, για να προστατεύσει την υγεία των αθλητών τους.

Ο διευθυντής της ομάδας, Vincent Lavenu, δήλωσε: «Δεν μπορώ να διακινδυνεύσω την υγεία και την ακεραιότητα του προσωπικού μας όταν η κατάσταση υγείας είναι τόσο ασταθής στην Ιταλία και πολλά θεμιτά ερωτήματα έχουν τεθεί μέσα στην ομάδα».

«Τα αθλητικά συμφέροντα δεν πρέπει να επισκιάζουν τη σύνεση και τη σοφία όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία. Λυπούμαστε πολύ για τους διοργανωτές αυτών των θρυλικών αγώνων και τους ενημερώσαμε σήμερα το πρωί για την απόφασή μας».

Οι πιθανότητες να διεξαχθούν οι ιταλικές ανοιξιάτικες κούρσες μειώθηκαν δραματικά όταν η ιταλική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα δημόσια αθλητικά γεγονότα την Τετάρτη το βράδυ (4 Μαρτίου), ως μέτρο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Οι αγώνες ράγκμπι των έξι εθνών πρόκειται να πραγματοποιηθούν πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ οι αγώνες ποδοσφαίρου της Serie A στην Ιταλία έχουν αναβληθεί, αλλά δεν ήταν σαφές ποια ήταν η απόφαση για ένα ποδηλατικό αγώνα που πραγματοποιείται σε δημόσιους δρόμους.

Ορισμένες κορυφαίες ομάδες είχαν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα αγωνιστούν στην Ιταλία τις ερχόμενες εβδομάδες, λόγω ανησυχίας για την υγεία των αναβατών τους και λόγω του κινδύνου περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Η ομάδα UCI Γυναικών Parkhotel Valkenburg ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στη Σιένα ή στο Τρόπαιο Alfredo Binda, με την Jumbo-Visma, την ομάδα Ineos και την Astana να αποχωρούν επίσης από τους αγώνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Geoghegan Hart με 5η νίκη στην INEOS

Περιληπτικά: Ο Teo Geoghegan Hart (INEOS) έβαλε το 15ο εταπ του Giro d’Italia 2020 σ…