Μετά από μια εντυπωσιακή έναρξη της σεζόν, ο Nairo Quintana θα επικεντρωθεί τώρα στη συμπλήρωση του συνόλου νικών σε Grand Tours, επιχειρώντας να κερδίσει το Tour de France αυτό το καλοκαίρι.

Πολλοί έμειναν μπερδεμένοι όταν ο Κολομβιανός, ύστερα από μια μεγάλη πορεία στην Movistar, επέλεξε να μεταπηδήσει στην Arkéa-Samsic, όμως τα αποτελέσματα του μέχρι τώρα δείχνουν ότι η συνεργασία θα είναι καρποφόρα.

Μετά τις συνολικές νίκες στο Tour de La Provence και στο Tour des Alpes Maritimes et du Var, ο Quintana πήρε την πρώτη του νίκη στο Paris Nice, στο τελικό 7ο εταπ.

«Η εστίαση είναι τώρα στο Tour και φυσικά θα πάμε για τη συνολική νίκη», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Yvon Ledanois.

Με περισσότερες από 100 μέρες για το Tour de France, ο διευθυντής του αγώνα, Christian Prudhomme, είναι σίγουρος ότι ο αγώνας θα προχωρήσει παρά τις τρέχουσες ακυρώσεις, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Αν τελικά το Tour de France εκκινήσει κανονικά, θα μπορούσε ο Quintana να ξεκινήσει την προσπάθεια από την ίδια γαλλική πόλη που είχε την τελευταία του νίκη, μια και το Tour εκκινεί φέτος από τη Νίκαια.

Ο αθλητικός διευθυντής της Groupama-FDJ, Philippe Mauduit, λέει ότι ο Quintana δείχνει τον καλύτερο  εαυτό του εδώ και χρόνια.

«Βλέπουμε ένα νέο Quintana. Δεν τον έχω δει να βγαίνει τόσο δυνατά εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Mauduit στο Le Télégramme. «Νομίζω ότι είχε κάποια δύσκολα χρόνια στη Movistar, αλλά έχει πλέον ανακτήσει τα κίνητρά και την ελευθερία του».

Στο 7ο εταπ του Paris Nice, Quintana έσπασε το ρεκόρ ανάβασης στο La Colmiane.

Συγκεκριμένα, ο Quintana ολοκλήρωσε την ανάβαση μήκους 16.3 χλμ με μέση κλίση 6.2% με χρόνο 38:51΄΄, με μέση ταχύτητα 25.17 χ.α.ω. Με αυτήν την επίδοση, πήρε το ρεκόρ από τον Simon Yates, ο οποίος είχε θέσει χρόνο 40:45΄΄ με μέση ταχύτητα 24 χ.α.ω. το 2018. Ενώ ο Quintana φαίνεται να έχει αποκτήσει μια σπάνια φόρμα, προφανώς η ανάβαση του Yates παρεμποδίστηκε και από τον πολύ άσχημο καιρό που συνάντησε.

Ο Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) ήταν ο τελευταίος αποσπασμένος που έπρεπε να πιαστεί, με τον Quintana να τον πιάνει στα τελευταία 3 χλμ.

«Ο Quintana πέρασε σαν ανεμοστρόβιλος», δήλωσε ο De Gendt στο Het Nieuwsblad. «Δεν υπήρχε θέμα να πιάσω τη ρόδα του. Πέρασε με 6 έως 7 χ.α.ω. πιο γρήγορα».

«Την τελευταία φορά που ο διευθυντής μου, Maxime Monfort, μου έδωσε την χρονική διαφορά, ήμουν 35΄΄ μπροστά. Ο Quintana με προσπέρασε 30΄΄ αργότερα».

Ο Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) τερμάτισε 5ος, μαζί με τον Thibaut Pinot και τον Sergio Higuita (EF Pro Cycling), και ήταν γεμάτος έπαινο για τον αντίπαλό του.

«Ο Nairo βιώνει μια κορυφή εξαιρετικής κατάστασης» δήλωσε ο Nibali. «[Ήταν] πολύ δύσκολο για όλους να τον νικήσουν σήμερα».

Ο Quintana θα αντιμετωπίσει τώρα την πρόκληση να διατηρήσει τη φόρμα του όταν θα αρχίσουν πάλι οι αγώνες, λέγοντας ότι προς το παρόν θα επιστρέψε στο σπίτι του στην Κολομβία. Ελπίζει να επιστρέψει στην Ευρώπη εγκαίρως πριν από το Tour.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…