Η έκδοση Paris-Roubaix για το 2020 έχει αναβληθεί επίσημα.

Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν επίσης ότι τα Flèche Wallone,  Liège-Bastogne-Liège και Tour de Yorkshire έχουν επίσης ακυρωθεί.

Το πανηγυρικό Μνημείο Paris-Roubaix δεν θα πραγματοποιηθεί στη συνηθισμένη ημερομηνία του Απριλίου, λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, επιβεβαίωσε ο διοργανωτής του αγώνα.

Η ASO, η οποία διεξάγει το Paris-Roubaix και πλήθος άλλων επιφανών αγώνων συμπεριλαμβανομένου του Tour de France, ανακοίνωσε την Τρίτη (17 Μαρτίου) ότι η «Βασίλισσα των Κλασικών» δεν θα πραγματοποιηθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία της 12ης  Απριλίου.

Η ASO δήλωσε: «Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εξάπλωσης του Coronavirus (COVID19), ο Οργανισμός Αθλητισμού Amaury, με τη συμφωνία της Union Cycliste Internationale (UCI), αποφάσισε να μην οργανώσει το Paris-Roubaix (12 Απριλίου) την προγραμματισμένη ημερομηνία».

Το Roubaix είναι ο τελευταίος αγώνας που πρέπει να ανακληθεί λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του Covid-19, η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο στο διεθνές καλεντάρι.

Δεκάδες αγώνες έχουν ανακληθεί μετά την ανακοίνωση της UCI ότι θα αναστείλει το διεθνές καλεντάρι της ως μέρος των μέτρων για τη συγκράτηση του ιού, ο οποίος έχει μολύνει 190.000 ανθρώπους παγκοσμίως και προκάλεσε 7.000 θανάτους.

Μια επιπλέον δήλωση από την ASO:

«Σε στενή συνεργασία με την UCI και με τη βοήθεια των άλλων ενδιαφερομένων, οι διοργανωτές έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για να οργανώσουν νέες ημερομηνίες για αυτά τα μνημεία, αγώνες στους οποίους οι ομάδες, οι αναβάτες και οι θεατές είναι βαθιά συνδεδεμένοι. Οι προγραμματισμένοι αγώνες  Paris-Roubaix Challenge και  Liège-Bastogne-Liège Challenge θα αναβληθούν επίσης».

Το Tour de Yorkshire προγραμματίστηκε να διεξαχθεί σε 4 εταπ από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

Ο Peter Box CBE, πρόεδρος του Welcome to Yorkshire, δήλωσε: «Ο αγώνας είναι ένα μεγάλο θέαμα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία και η ευημερία όλων σε όλη την περιοχή και τη χώρα είναι ειλικρινά πιο σημαντική από μια αθλητική εκδήλωση».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet Καστοριάς 2022 – Χωριά της Λήθης Βίντεο

Το βίντεο στα εγκαταλελειμμένα χωριά που διασχίζει η διαδρομή του φετινού Brevet Καστοριάς…