Η UCI έχει παρατείνει την περίοδο ποδηλασίας μέχρι την 1η Νοεμβρίου λόγω της μεγάλης διακοπής.

Η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την εξάπλωση του κορωναϊού σε όλο τον κόσμο οδήγησε σε ακύρωση ή αναβολή δεκάδων αγώνων, μεταξύ των οποίων οι Giro d’Italia και Paris-Roubaix, χωρίς σαφή τελική οπτική γωνία.

Αλλά το διεθνές κυβερνητικό σώμα της ποδηλασίας εργάζεται για να επανασχεδιάσει το καλεντάρι για το 2020, έτοιμο για τους αγώνες.

Τα τρέχοντα σχέδια περιλαμβάνουν την επέκταση της περιόδου των ανδρών και των γυναικών από τις 20 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, επιτρέποντας την ευελιξία για τον αριθμό των αθλητών στις ομάδες.

Όλοι οι αγώνες έχουν πλέον ανασταλεί μέχρι νεοτέρας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου.

Στη δήλωσή της, η UCI δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στα γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί να τρέξουν όταν συνεχιστούν αγώνες, τα Μνημεία και τα 3 Grand Tours.

Η UCI ανακοίνωσε: «Η UCI θα ήθελε να ευχαριστήσει τους ενδιαφερόμενους για το πνεύμα συνεργασίας τους, το οποίο επέτρεψε στο άθλημά μας να καταλήξει σύντομα σε συμφωνία σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές που θα διαμορφώσουν την αναθεώρηση του ημερολογίου».

«Ως διευθυντικό όργανο της παγκόσμιας ποδηλασίας, η UCI εξακολουθεί να ζητά την αλληλεγγύη όλων των ανθρώπων της αθλητικής κοινότητας: αθλητές, ομάδες, διοργανωτές, εταίρους, μέσα ενημέρωσης, εθελοντές και κοινό».

«Στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης στον τομέα της υγείας, η UCI και οι εταίροι της συνεχίζουν να συναντώνται τακτικά για να λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις προς όφελος της ποδηλασίας, ενώ σέβονται τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τις συστάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ)».

Οι επόμενοι αγώνες στο ημερολόγιο που δεν έχουν ακόμη ακυρωθεί είναι το Healthy Ageing Tour για γυναίκες από τις 8 έως τις 12 Απριλίου και το Critérium du Dauphiné τον Ιούνιο για τους άνδρες.

Ωστόσο, καθώς η κατάσταση του κορωναϊού συνεχίζει να εξελίσσεται, μπορεί να ακυρωθούν και επιπλέον αγώνες.

One Comment

  1. […] Η UCI παρατείνει το διεθνές καλεντάρι για το 2020 […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Giro d’Italia 2020 – Λίστα εκκίνησης

Η 103η έκδοση του Giro d’Italia θα πραγματοποιηθεί από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 25 Οκ…