O πρόεδρος της UCI, David Lappartient, υπαινίσσεται ότι to Giro d’Italia και άλλες αγωνιστικές μονοήμερες εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί πρόσφατα, θα αναπρογραμματιστούν για αργότερα στη σεζόν.

Με την ελπίδα ότι η Ευρώπη μπορεί να ξεφύγει από την πανδημία που βιώνουμε το καλοκαίρι, ο πρόεδρος της UCI δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση ότι η ποδηλατική ομοσπονδία ήδη ψάχνει ημερομηνίες στο καλεντάρι για τα Μνημεία και το Giro το φθινόπωρο.

«Η πρώτη δυνατότητα είναι να επαναπρογραμματίσουμε αυτά τα ποδηλατικά Μνημεία το φθινόπωρο», δήλωσε ο Lappartient στη Γαλλική TV. «Για αυτό έχουμε τη δυνατότητα να αναβάλουμε το τέλος της σεζόν κατά δύο εβδομάδες. Μέχρι τότε θα μελετήσουμε επίσης πώς να μεταφέρουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες αγώνων, ώστε να δοθεί χώρος σε όλους».

Η UCI ανέφερε ότι οι αγώνες που δεν έχουν επηρεαστεί στο καλεντάρι θα δοθεί προτεραιότητα και είπε ότι το ημερολόγιο των ανδρών θα μπορούσε να δει τους αγώνες να επικαλύπτονται σε περίπτωση αναδιάταξης ήδη ακυρωμένων γεγονότων. Όπως είπε στη γαλλική τηλεόραση, ο Lappartient δήλωσε ότι η αγωνιστική περίοδος θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Ο κορωνοϊός έχει πλέον σταματήσει την ευρωπαϊκή περίοδο αγώνων δρόμου. Η Ισπανία και η Ιταλία βρίσκονται υπό καθεστώς lock down, και η Γαλλία και άλλα έθνη επιβάλλουν περισσότερους περιορισμούς κάθε ημέρα.

Ο Lappartien επιβεβαίωσε ότι η UCI συνεργάζεται με τους διοργανωτές του Giro, RCS Sport, για να βρει χώρο στο καλεντάρι για τη μεγάλη περιοδεία της Ιταλίας, πιθανώς σε μειωμένη μορφή, μόνο με τα εταπ της Ιταλίας. Λιγότερο περίπλοκα είναι οι μονοήμεροι Κλασσικοί, στους οποίους μπορούν να δοθούν αργότερα κατά τη διάρκεια της σεζόν ημερομηνίες, εάν και όταν οι υγειονομικές αρχές δώσουν το ΟΚ.

Μιλώντας για το Tour de France, μέχρι τώρα δεν υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αναβληθεί ή να καθυστερήσει η έναρξη του. Η ελπίδα είναι ότι μέχρι τον Ιούλιο, οι περιορισμοί θα έχουν αρθεί και η παγκόσμια κρίση θα υποχωρήσει. Ο Lappartient έθεσε επίσης το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και δήλωσε ότι οι διοργανωτές πρέπει να υπολογίζουν στη βοήθεια της τοπικής αστυνομίας, η οποία επί του παρόντος είναι σε εγρήγορση με τον κορωνοϊό, για να βοηθήσει στον έλεγχο του κλεισίματος των οδών.

«Συνεργαζόμαστε με τον διοργανωτή RCS, για να βρούμε μια θέση, πιθανώς το φθινόπωρο για το Giro», δήλωσε. «Το Giro θα μπορούσε να επανασχεδιαστεί και ίσως όχι για την ίδια διάρκεια, αλλά το Giro, μαζί με τα ακυρωμένους Κλασσικούς, είναι προφανώς μία από τις προτεραιότητές μας και ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί. Όσον αφορά το Tour, προς το παρόν τίποτα δεν αλλάζει».

Ο Lappartient πρόσθεσε ότι εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβληθούν μέχρι το φθινόπωρο, η αναδιάταξη των αγώνων «…θα είναι αδύνατη». Ο Γάλλος δήλωσε, μετά από μια κλήση με αξιωματούχους της ΔΟΕ αυτή την εβδομάδα, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξακολουθούν να σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Ο Γάλλος επιβεβαίωσε ότι η UCI χάνει μέρος της εισοδηματικής της ροής από την ακύρωση των αγώνων – η UCI λαμβάνει τέλη αδειών από τους αγώνες ως μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού των 40 εκατομμυρίων ευρώ – και σημείωσε ότι η ποδηλατική ομοσπονδία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα οικονομικά της αποθεματικά.

«Υπάρχουν σοβαρές συνέπειες, όχι δραματικές», ανέφερε για τον αντίκτυπο της κρίσης υγείας.

«Εκτός των παραπάνω, η UCI είναι ένα διοικητικό όργανο που έχει προϋπολογισμό μικρότερο από κάποιες ομάδες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

4ο εταπ – O Roglič δηλώνει παρόν!

Περιληπτικά: Το 4ο εταπ είχε τον 1ο τερματισμό κορυφής και όπως ήταν φυσικά, υπήρχαν πυροτ…