Η μοίρα του Tour de France το 2020 κρέμεται από μια κλωστή, μετά από τις μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού που έχουν ήδη ακυρωθεί.

Αλλά θα μπορούσε ο μεγαλύτερος αγώνας στο καλεντάρι ποδηλασίας να προχωρήσει πίσω από τις κλειστές πόρτες;

Η γαλλική υπουργός Αθλητισμού Roxana Maracineanu υποδεικνύει ότι ο Γύρος θα μπορούσε να συνεχίσει προς όφελος της τηλεόρασης, αλλά χωρίς τα εκατομμύρια των οπαδών να φτάνουν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα L’Equipe, η Maracineanu δήλωσε: «Το οικονομικό μοντέλο του Tour de France δεν βασίζεται στην έκδοση εισιτηρίων αλλά στα τηλεοπτικά δικαιώματα».

«Σε αυτή την περίοδο περιορισμού, όλοι γνωρίζουν και είναι υπεύθυνοι. Ο καθένας καταλαβαίνει τα οφέλη της διαμονής στο σπίτι και, ως εκ τούτου, αυτό ευνοεί την τηλεοπτική εκπομπή και όχι να το βλέπει κάποιος ζωντανά. Τέλος, δεν θα ήταν τόσο κακό, γιατί θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε το Γύρο στην τηλεόραση».

Ο διοργανωτής της Tour de France ASO δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για την τύχη της έκδοσης για το 2020, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στη Νίκαια στις 27 Ιουνίου και να τερματίσει στο Παρίσι στις 19 Ιουλίου.

Αλλά τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού – οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euros – έχουν ήδη αναβληθεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Το καλεντάρι έχει επίσης ανασταλεί πλήρως από την UCI τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να επιβραδύνει την εξάπλωση του Covid-19, με τους περισσότερους αγώνες να αναβάλλονται μέχρι τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου του Giro d’Italia.

Η UCI εργάζεται για την αναδιάταξη των ακυρωθέντων αγώνων αργότερα φέτος, επεκτείνοντας την αγωνιστική σεζόν μέχρι την 1η Νοεμβρίου, δίνοντας προτεραιότητα στα Μνημεία και τα μεγάλα τουρνουά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

H σχέση μεταξύ προπόνησης και αθλητικής απόδοσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προπόνηση είναι απαραίτητη και σημαντική μεταβλητή στην αθλητι…