Για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες, η Union Cycliste Internationale (UCI) συγκέντρωσε εκπροσώπους των «οικογενειών» επαγγελματικής  ποδηλασίας δρόμου – AIOCC (διοργανωτές εκδηλώσεων), AIGCP (ομάδες) και CPA (αθλητές) για να συζητήσουν την κατάσταση με την πανδημία.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, η UCI και οι ενδιαφερόμενοι φορείς αποφάσισαν ομόφωνα να παρατείνουν την αναστολή των αγώνων ποδηλασίας μέχρι την 1η Ιουνίου. Η UCI αποφάσισε επίσης ότι αυτή η αναβολή θα εφαρμοζόταν σε όλους τους κλάδους ποδηλασίας και σε όλες τις κατηγορίες αθλητών.

Η UCI συνεχίζει να επεξεργάζεται ένα πλαίσιο για το διεθνές καλεντάρι αγώνων, και σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στα 3 Grand Tours και τα Μνημεία.

Αυτές οι εκτιμήσεις δεν αποκλείουν τη δυνατότητα επέκτασης του τέλους της σεζόν αργότερα στο ημερολογιακό έτος, ανάλογα με το πότε οι αγώνες συνεχίζονται.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η πολύπλοκη σχέση μεταξύ των συμβολαίων και των μισθών των αθλητών με τις ομάδες τους και το πλαίσιο της τρέχουσας αγωνιστικής αδράνειας ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Εκπρόσωποι της UCI, της CPA και της AIGCP γνωρίζουν αυτή τη λεπτή κατάσταση και έχουν αναλάβει την εξεύρεση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που αφορούν τις ανησυχίες των αθλητών και των ομάδων τους.

Μέχρι στιγμής, η UCI έχει λάβει περισσότερα από 450 αιτήματα για την αναβολή ή την ακύρωση αγώνων, από τα οποία μεγάλη πλειοψηφία είναι αγώνες ποδηλασίας δρόμου.

Η UCI υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τις διαφορετικές «οικογένειες» ποδηλασίας, προκειμένου να βρει τις καλύτερες λύσεις για όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…