Οι διοργανωτές του Tour de France εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής του γεγονότος περίπου 1 μήνα μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien και το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Η ASO έχει έρθει σε επαφή με κάποιες από τις περιοχές που φιλοξενούν τα εταπ για να εξετάσουν την υποστήριξη για τις νέες ημερομηνίες. Αρχικά ο Γύρος είχε προγραμματιστεί  από τις 27 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου. Οι νέες –πιθανές- ημερομηνίες είναι από τις 25 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δήμοι ήταν δεκτικοί στις νέες ημερομηνίες, αν και οποιαδήποτε σχέδια για την διοργάνωση του γεγονότος στο εγγύς μέλλον – με νέα ή παλιά ημερομηνία- θα απαιτήσει επίσης την έγκριση των κυβερνητικών αρχών.

Αναφορές προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι Γάλλοι  θα μπορούσαν να είναι ανοιχτοί στην ιδέα ενός Tour χωρίς θεατές, αλλά ο επικεφαλής της εκδήλωσης, Christian Prudhomme, απέρριψε αυτήν την πιθανότητα.

Προς το παρόν, οι διοργανωτές δεν έχουν κάνει επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με αναφορές, η ASO σχεδιάζει να περιμένει μέχρι τις 15 Μαΐου πριν λάβει τελική απόφαση για το πώς ή αν θα προχωρήσει για το φετινό Tour.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ποιος είναι ο πιο ενοχλητικός τύπος ποδηλάτη;

Είναι πλέον κοινή γνώση, ότι όλοι όσοι ποδηλατούν, δεν έχουν απαραίτητα τους σωστούς τρόπο…