Οι διοργανωτές του Tour de France ανακοίνωσαν επίσημα τις νέες ημερομηνίες για το 2020, καθώς η UCI αποκάλυψε ένα νέο καλεντάρι για την αγωνιστική σεζόν.

Ενώ ο διοργανωτής ASO ήλπιζε να περιμένει μέχρι τον Μάιο για να αποφασίσει για την αναβολή της εκδήλωσης, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτούν όλα τα αθλητικά γεγονότα μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι το Tour θα έπρεπε να αναβληθεί.

Την Τετάρτη (15 Απριλίου), η ASO επιβεβαίωσε ότι το Tour θα ξεκινήσει στη Νίκαια στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι στις 20 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας την αρχικά προγραμματισμένη διαδρομή των 21 εταπ.

Μια δήλωση από την ASO: «Ακολουθώντας την ομιλία του Προέδρου τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου απαγορεύτηκαν μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις στη Γαλλία μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ως μέρος του αγώνα ενάντια στην εξάπλωση του Covid-19, οι διοργανωτές του Tour de France , σε συμφωνία με το Union Cycliste Internationale (UCI), αποφάσισαν να αναβάλουν το Tour de France για το Σάββατο 29 Αυγούστου έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020».

Η UCI κυκλοφόρησε επίσης μια περίληψη των σχεδίων για τον επαναπρογραμματισμό άλλων αγώνων που έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας.

Ενώ το διεθνές καλεντάρι έχει αναβληθεί έως την 1η Ιουλίου, οι αγώνες WorldTour δεν θα ξεκινήσουν ξανά μέχρι την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το νέο καλεντάρι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 20-27 Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η ατομική χρονομέτρηση των ελίτ ανδρών θα γίνει την ίδια μέρα με το τελικό εταπ του Tour de France. Το Giro d’Italia θα πραγματοποιηθεί μετά το Πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Vuelta a España.

Το καλεντάρι των Εθνικών Πρωταθλημάτων, που συνήθως διεξάγεται τον Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Τα Μνημεία – Milan-San Remo, Tour of Flanders, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège & Il Lombardia – θα γίνουν όλα αυτή τη σεζόν, με τις ημερομηνίες να μην έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ανέφερε η UCI.

Ο πρόεδρος της UCI David Lappartient δήλωσε: «Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στους εκπροσώπους των διοργανωτών, των ομάδων και των αθλητών για τη συνεργασία και τη δέσμευσή τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Έχουμε δουλειά ακόμη να κάνουμε για να ολοκληρώσουμε την καθιέρωση ενός πλήρως αναθεωρημένου Διεθνούς Ημερολογίου UCI για το 2020, δεδομένης της πανδημίας ιού κορωναϊού που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, αλλά έχει γίνει ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα σήμερα».

«Ομοίως, έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει τη διατήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των αθλητών και του προσωπικού των ομάδων, επιτρέποντας παράλληλα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την επιβίωση αυτών των ομάδων. Μαζί, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να ξαναχτίσουμε την ποδηλασία μετά το Covid-19».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…