Ο Dave Brailsford δήλωσε ότι θα αποσύρει την Ineos από το Tour de France, εάν αισθάνεται ότι δεν είναι ασφαλές και οι προφυλάξεις του αγώνα για τον μετριασμό της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν είναι αρκετά καλές.

Το Γαλλικό Grand Tour αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε τις νέες προγραμματισμένες ημερομηνίες 29 Αυγούστου – 20 Σεπτεμβρίου.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να αποσύρουμε την ομάδα αν το κρίνουμε απαραίτητο», δήλωσε ο Brailsford στην Guardian. «Αφού ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί, σχεδιάζουμε να συμμετέχουμε, αλλά επίσης θα παρακολουθούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα, όπως κάναμε πριν από το Παρίσι-Νίκαια. Αυτή είναι μια λογική και υπεύθυνη προσέγγιση».

Η Ineos ήταν μια από τις ομάδες που αποχώρησαν από το Παρίσι-Νίκαια πριν από την έναρξη, με τον αγώνα να είναι ο τελευταίος αγώνας WorldTour που πραγματοποιήθηκε,  πριν την γενικευμένη καραντίνα.

«Θα υπάρξει πολλή συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα και τα λάθη της μετάβασης από την καραντίνα, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών εκδηλώσεων», πρόσθεσε ο Brailsford. «Ομοίως, οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι η εκμάθηση από τη μετάβαση θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν ξεκινήσει. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά και φυσικά θα λάβουμε υπόψη τις εθνικές οδηγίες και όλες τις συμβουλές».

Χωρίς αγώνες, η Team Ineos ήταν ενεργή στην ανταπόκρισή της στην πανδημία του κορωναϊού, βοηθώντας τον χημικό γίγαντα χορηγό της, να μεταφέρει ένα εκατομμύριο μπουκάλια απολυμαντικού χεριών στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.

Όσον αφορά τις προοπτικές της ομάδας του, εάν το Tour de France προχωρήσει τον Αύγουστο, δύο πρώην νικητές βρίσκονται ήδη στην αρχική λίστα του Brailsford – Egan Bernal και Geraint Thomas -, ενώ ο 56χρονος πιστεύει επίσης ότι ο τετράκις πρωταθλητής του, Chris Froome, θα επωφεληθεί από τη δίμηνη καθυστέρηση.

«Δεν παραπονιέται [για την καθυστέρηση], ας το θέσουμε έτσι», δήλωσε ο Μπράλσφορντ στους Times. «Το μόνο σίγουρο πράγμα για τον Chris είναι ότι μπορεί να προπονηθεί. Τι κάνει εκεί στη «φωλιά του»- στο γυμναστήριο το πρωί, στο προπονητήριο μετά, με τις ώρες που αφιερώνει σε αυτό το πράγμα – σίγουρα πονάει».

«Δεν έχεις την ευελιξία να είσαι έξω, δεν έχεις το ψυχολογικό ερέθισμα. Έτσι, για να βάζει τον εαυτό του σε αυτό που κάνει είναι απλώς τρελό, πραγματικά είναι. Και νομίζω ότι το βλέπει ως ευκαιρία. Και είναι μια ευκαιρία, ας το παραδεχτούμε».

«Αν του δώσει λίγο πλεονέκτημα και πιστεύει ότι μπορεί να προπονηθεί πιο σκληρά από τα υπόλοιπους και να αντισταθμίσει τον χαμένο χρόνο όταν τραυματίστηκε, το βλέπει και το αξιοποιεί στο έπακρο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ποδήλατο πόλης – Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Ένα ποδήλατο με σκοπό την απλή μεταφορά μας από το Α στο Β, χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σ…