Ο Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) απέρριψε την ιδέα του αγώνα σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας διαδικτυακές πλατφόρμες, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «πραγματικό ποδηλάτη, όχι εικονικό».

Ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ζει στο Μονακό, όπου οι περιορισμοί του κορωναϊού εμποδίζουν τους ανθρώπους να προπονηθούν έξω.

Με την ποδηλατική σεζόν που αναπρογραμματίστηκε πρόσφατα για το φθινόπωρο, θα πρέπει να αφιερώσει πολλές ώρες στο προπονητήριο του, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την φόρμα του.

«Απεχθάνομαι να χρησιμοποιώ τους κυλίνδρους, αλλά τώρα είναι φίλος μου», είπε ο Sagan σε ένα βίντεο ερωτήσεων και απαντήσεων στο Instagram.

Ενώ ο Sagan χρησιμοποιεί έναν έξυπνο προπονητήριο Wahoo που παρέχεται από την ομάδα για να ξεκινήσει να «χτίζει» για τους αγώνες αργότερα, έχει τραβήξει μια κόκκινη γραμμή, για «εικονικούς» αγώνες.

Πολλοί επαγγελματίες έχουν συμμετάσχει σε εικονικούς αγώνες από τον περιορισμό των σπιτιών τους, με αρκετούς αντιπάλους του Sagan να συμμετέχουν κυρίως σε μια «εικονική» έκδοση του Tour of Flanders.

«Θα δούμε πόσο καιρό θα είναι αυτή η περίοδος, αλλά αγώνες στο Zwift, με την κατάστασή μου, με αυτό που κάνω, με την προετοιμασία και τα πράγματα μου, δεν νομίζω», δήλωσε ο Sagan.

«Είμαι πραγματικός ποδηλάτης, όχι εικονικός. Εάν πρόκειται να είναι το μέλλον … δεν το νομίζω. Ίσως μπορώ να κάνω κάποιους αγώνες στο Zwift με ηλεκτρικό ποδήλατο. Τι πιστεύετε γι ‘αυτό; Απλά αστειεύομαι».

Ο Sagan βρίσκεται στο σπίτι του στο Μονακό από τότε που επέστρεψε από το Παρίσι-Νίκαια στις αρχές Μαρτίου. Προληπτικά, μπήκε μόνος του σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες, έχοντας τον συναθλητή του Oscar Gatto να του παραδίνει το φαγητό του. Από τότε, θεωρείται τυχερός που κατάφερε να περάσει περισσότερο χρόνο με τον γιο του.

«Ήθελα να διατηρήσω ένα χαμηλό προφίλ», είπε ο Sagan, ζητώντας συγγνώμη για την έλλειψη ενημερώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε μια χαρά. Προπονούμε με τους κυλίνδρους και εκτελώ το βασικό μου πρόγραμμα προπόνησης σε καθημερινή βάση, αλλά προφανώς μου λείπει η προπόνηση και οι αγώνες στο δρόμο, όπως όλοι. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην κανονική προηγούμενη ζωή μας αλλά, προς το παρόν, πρέπει να ακολουθήσουμε τις επίσημες οδηγίες και να μείνουμε σπίτι».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το UCI ανακοίνωσε το νέο ημερολόγιο αγώνων για το 2020, με το Tour de France να ωθείται πίσω στις 29 Αυγούστου-20 Σεπτεμβρίου, ακολουθούμενο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Giro d’Italia και Vuelta a España. Τα Μνημεία, οι κύριοι στόχοι για τον Sagan, θα βρεθούν ενδιάμεσα, χωρίς ακόμα καθορισμένες ημερομηνίες.

«Αφού έκαναν το πρόγραμμα για το επόμενο μέρος της σεζόν, πρέπει να διατηρήσω τη φόρμα μου. Εάν πρόκειται να γίνουν αγώνες, πρέπει να είμαι έτοιμος», είπε.

«Η UCI, μαζί με τους κύριους διοργανωτές αγώνων, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για το άθλημά μας σε αυτήν τη δύσκολη και εξαιρετική κατάσταση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μια τέτοια κρίση, αλλά ξέρω ότι οι ειδικοί γνωρίζουν πώς να προχωρήσουν πολύ καλύτερα από ό, τι εγώ».

«Για μένα, απλά περιμένω και ακολουθήσω τους κανόνες. Όταν οι συνθήκες μας επιτρέπουν να αγωνιστούμε ξανά με ασφάλεια, θα επιστρέψουμε στο δρόμο, ώστε οι οπαδοί να μπορούν να απολαύσουν ξανά αυτό το όμορφο άθλημα».

Ο Sagan τελειώνοντας, αναγνωρίζοντας ότι το άθλημα της επαγγελματικής ποδηλασίας βρίσκεται σε ασήμαντο επίπεδο, όσον αφορά την κλίμακα της πανδημίας του κορωναϊού.

«Πρέπει να προσέξουμε πολύ τους άλλους και να σεβαστούμε αυτήν την κατάσταση», είπε.

«Είμαι υγιής, μένω σπίτι, βλέπω τον γιο μου, προπονούμαι, κάνω τα πράγματα μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν πολύ περισσότερο και έχουμε να σεβασμό για αυτούς και να είμαστε περισσότερο άνθρωποι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, …