Ο Richard Carapaz αρνήθηκε τις κατηγορίες για απιστία από τους πρώην συναδέλφους του στη Movistar, μετά την μετάβαση του στην Ineos, κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν.

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix μετά την ταραχώδη σεζόν του WorldTour του 2019, «The Least Expected Day», ο αθλητικός διευθυντής Pablo Lastras υποτιμά την απόφαση του Carapaz να φύγει, λέγοντας: «Δεν με νοιάζει για το μέλλον του. Δεν ήταν πιστός και δεν θέλω έναν αθλητή που δεν ήταν πιστός στην ομάδα μου».

Η Movistar περίμενε τον Carapaz να παραμείνει στην ομάδα για το 2020, αλλά ο νικητής του Giro d’Italia 2019 επέλεξε να συμμετάσχει στην Team Ineos με πολύ μεγαλύτερο μισθό, καθιστώντας τον 4ο ενεργό νικητή Grand Tour στην ομάδα τους.

«Ίσως του έδωσαν περισσότερα χρήματα [στην Ineos] από ό, τι μπορούσαμε, αλλά βιάστηκε ενώ υπήρχαν χρήματα φέτος για την ομάδα», είπε ο Lastras.

Μιλώντας στο ESPN Bike, ο Carapaz δήλωσε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα ήταν εν μέρει επειδή δεν πήρε ποτέ την εμπιστοσύνη που χρειαζόταν από την Movistar και ότι δεν ήθελε πλέον να βρίσκεται σε σκιές άλλων αθλητών και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Αρνείται επίσης ότι δεν είναι πιστός, λέγοντας ότι έδωσε στην ομάδα περισσότερα από όσα ζήτησαν.

«Το είδος της εμπιστοσύνης που χρειαζόμουν [από την ομάδα] δεν δόθηκε ποτέ πραγματικά», είπε.

«Δεν ήμουν άπιστος. Έδωσα στην ομάδα περισσότερα από όσα ζήτησαν. Ως αθλητής, τα έδωσα τα πάντα και αν δεν το εκτιμούν, τότε οι άνθρωποι μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα».

«Δεν ήθελα να είμαι στη σκιά κανενός, ήθελα να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Δεν είχα ποτέ την εμπιστοσύνη, η οποία ίσως δεν μου δόθηκε ποτέ ή μου δόθηκε μόνο λίγο. Ήμουν 25 ετών και ήθελα να δοκιμάσω νέα πράγματα και αν αυτό κατέληγε σε λάθος απόφαση, προτιμώ να κάνω λάθος τώρα παρά αργότερα».

Η επιδεινούμενη σχέση μεταξύ του ατζέντη του Carapaz, Giuseppe Acquadro, και του αφεντικού της Movistar Eusebio Unzué λέγεται ότι συνέβαλε επίσης στην αποχώρηση του 26χρονου. Ορισμένοι άλλοι αθλητές που διαχειρίστηκε ο Acquadro επέλεξαν επίσης να αποχωρήσουν από την Movistar στο τέλος της σεζόν, με τον Andrey Amador να συμμετάσχει με τον Carapaz στην Ineos, ενώ ο Nairo Quintana και ο Winner Anacona έφυγαν για την Arkéa-Samsic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…