Η Γαλλία εκκίνησε ένα πρόγραμμα 20 εκατομμυρίων ευρώ που θα επιτρέπει σε όλους τους πολίτες έως και 50 ευρώ για επισκευές ποδηλάτων.

Η ποδηλατική προπόνηση και οι προσωρινές θέσεις στάθμευσης θα παρέχονται επίσης από το πρόγραμμα, τα οποία εισήχθησαν γιατί οι γαλλικές αρχές επιθυμούν να διατηρήσουν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης χαμηλά, αφού μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το 60% των ταξιδιών στη Γαλλία είναι λιγότερο από 5 χλμ σε απόσταση και η Elisabeth Borne, υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, λέει ότι αυτό το σχέδιο αποσκοπεί στη μείωση της οδήγησης για σύντομα ταξίδια.

«Θέλουμε αυτή η περίοδος να είναι ένα νέο στάδιο προς μια ποδηλατική κουλτούρα και θέλουμε το ποδήλατο να είναι η βασίλισσα της αποκλιμάκωσης», δήλωσε η Borne.

Θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο 3.000 εγγεγραμμένων μηχανικών και θα μπορούν να εξαργυρώνουν επισκευές των 50 €, όπως αλλαγές ελαστικών ή αντικατάσταση αλυσίδας. Οι μηχανικοί θα παρέχουν τις επισκευές και στη συνέχεια θα αποζημιώνονται από την κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα λάβουν πραγματικά χρήματα.

Αυτό το σχέδιο έρχεται μετά από υποσχέσεις 300 εκατομμυρίων ευρώ για ένα δίκτυο 9 ποδηλατόδρομων προστατευόμενου κύκλου, που θα συνδέει το κέντρο του Παρισιού με βασικά προάστια. Θα αυξήσει τους υπάρχοντες ποδηλατόδρομους από τα  370 χλμ στα 650 χλμ.

Η γαλλική κυβέρνηση σταματά αργά την καραντίνα της από τις 11 Μαΐου, με τους ποδηλάτες να επιτρέπονται για πρώτη φορά στους δρόμους από τον Μάρτιο.

Οι βόλτες μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς χρονικό όριο, εντός 100 χιλιομέτρων από το σπίτι, και με όχι περισσότερα από 10 άτομα, ενώ οι ποδηλάτες απαιτείται επίσης να μείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων.

Οι επαγγελματίες αθλητές, όπως ο Chris Froome που ζει κοντά στη Νίκαια, επιτρέπεται να συνεχίσουν την προπόνηση υψηλής έντασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά πρέπει να ποδηλατούν μόνοι τους και να σέβονται την κοινωνική απόσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

WD-40 ΒΙΚΕ νέα σειρά προϊόντων

Η νέα σειρά προϊόντων BIKE της WD-40 έφτασε στην Ελλάδα! Η νέα αυτή σειρά από την WD-40 πε…