Ο Alejandro Valverde δεν προπονήθηκε πολύ σκληρά στη διάρκεια της καραντίνας. Αυτό αποδεικνύεται καλό, καθώς ο Ισπανός έχει προγραμματίσει ένα βαρύ πρόγραμμα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν.

Ο 40χρονος αθλητής δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει την αντιπάθειά του για τα προπονητήρια, και έχει περάσει τους τελευταίους μήνες της καραντίνας αποταμιεύοντας δυνάμεις, καθώς περιμένει μια πολυάσχολη σεζόν. Τώρα που η UCI κυκλοφόρησε το νέο καλεντάρι 2020, ο Ισπανός θα είναι ευχαριστημένος που δεν «ζορίστηκε» την άνοιξη, καθώς δήλωσε συμμετοχή για τους παρακάτω αγώνες: Strade Bianche, Milano-San Remo, Tour de France, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Αρδέννες και Vuelta a España!

Ο Valverde συγκαταλέγεται μεταξύ των εκατοντάδων Ισπανών επαγγελματιών που επιστρέφουν στο δρόμο, αφού περίμεναν 6 εβδομάδες καραντίνας. Εν τω μεταξύ, οι αθλητές στην Ελβετία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ελεύθεροι να προπονούνται στους ανοιχτούς δρόμους.

«Αυτή η κατάσταση είναι παράξενη για όλους και δεν ξέρεις πώς προετοιμάζονται οι αντίπαλοί σου», δήλωσε ο Valverde στο Eurosport. «Γνωρίζω ότι αρκετοί συνάδελφοι έχουν ασχοληθεί με τα προπονητήρια και ότι στο μέλλον κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αρνητικό. Έχω προπονηθεί σε κυλίνδρους, αλλά πάντα με μετρημένο τρόπο».

«Προπονούμαι με μέτρο», δήλωσε ο Valverde. «Υπάρχει πολύς χρόνος για να αγωνιστείς και η φετινή σεζόν θα είναι πολύ μεγάλη, οπότε δεν έχει νόημα να είσαι στο μέγιστο αυτή τη στιγμή. Επικεντρώνομαι σε προπονήσεις δύναμης, καθυστερώντας τα υπόλοιπα πράγματα για αργότερα. Αυτή η σεζόν θα διαρκέσει τόσο πολύ, που αν προπονηθείς σκληρά τώρα, δεν έχει νόημα».

Οι επαγγελματίες που ζουν στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν υποστεί τις αυστηρότερες καραντίνες στην Ευρώπη. Μετά από μια άνοιξη στο προπονητήριο και με μόλις 8 εβδομάδες από την αρχή της σεζόν και την εκκίνηση του Tour, οι αθλητές αυτοί δεν θα έχουν πολύ χρόνο να ανακαλύψουν ξανά την αγωνιστική τους φόρμα.

Ωστόσο, με δύο δεκαετίες αγωνιστικής εμπειρίας, ο Valverde βλέπει τον εαυτό του σε πλεονέκτημα έναντι των λιγότερο έμπειρων αντιπάλων.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι επωφελές για μένα, γιατί φορμάρομαι πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Valverde.

«Με τα χρόνια παρατηρώ ότι μου κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά είναι πιθανό ότι με ωφελεί», συνέχισε. «Για παράδειγμα, ο Dumoulin είπε ότι έπρεπε να προπονηθεί σε υψόμετρο για μεγάλο χρονικό διάστημα για να είναι σε καλό επίπεδο. Φέτος αυτές οι συνθήκες δεν θα είναι δυνατές και μπορούν να με βοηθήσουν να κάνω ένα καλό Tour de France».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Aigle-Martigny της Ελβετίας, έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του Tour στο Παρίσι. Στον Valverde αρέσει η αγωνιστική διαδρομή του Worlds.

«Η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη και με παρακινεί πολύ γιατί είναι πολύ απαιτητική και φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για ανηφορίστες. Όπως πάντα, η ιδέα είναι να παλέψουμε για αυτό 100%».

Έτσι, μέχρι να πλησιάσει η έναρξη της αγωνιστικής της 1ης Αυγούστου, όλα θα κυλήσουν σχετικά «ήρεμα» για τον Valverde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…