Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει αύξηση έως και 200 ​% στην ποδηλασία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αποκάλυψε η κυβέρνηση.

Ο γραμματέας Μεταφορών Grant Schapps ανακοίνωσε την τεράστια αύξηση του αριθμού των ατόμων που κάνουν ποδηλασία, δίνοντας στην κυβέρνηση ημερήσια ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, τα επίπεδα ποδηλασίας της εβδομάδας έχουν αυξηθεί κατά 100%, ενώ τα σαββατοκύριακα το άλμα είναι έως και 200 ​% των επιπέδων προ-κορωναϊού.

Η κυβέρνηση έχει επίσης εισαγάγει προγράμματα για την περαιτέρω ενθάρρυνση της ποδηλασίας, συμπεριλαμβανομένων κουπονιών «fix your bike» αξίας 50 £, τα οποία θα είναι διαθέσιμα αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Schapps δήλωσε: «Μια μορφή μεταφοράς που έχει σημειώσει σημαντική αύξηση είναι η ποδηλασία, είναι υπέροχο να βλέπουμε τόσα πολλά άτομα να επιλέγουν  έναν καθαρό, πράσινο τρόπο μεταφοράς με σημαντικά οφέλη για τη δημόσια υγεία. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις».

«Παρά τους λιγότερους ανθρώπους που ταξίδεψαν τις τελευταίες εβδομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, στην πραγματικότητα είδαμε περίπου 100% αύξηση στην ποδηλασία της εβδομάδας και τα σαββατοκύριακα η αύξηση ήταν έως και 200%, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από το Covid-19. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την αύξηση για να αλλάξουμε μόνιμα τον τρόπο που ταξιδεύουμε, με τεράστια επίπεδα επενδύσεων».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης μια επένδυση 2 δισεκατομμυρίων λιρών για ποδηλασία και περπάτημα για να κρατήσει το έθνος σε κίνηση, καθώς οι περιορισμοί του κορωναϊού επιβραδύνονται αργά.

Ο Schapps δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να ενθαρρύνει τους πολίτες να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες όπου είναι δυνατόν, με την κάλυψη προσώπων να είναι υποχρεωτική σε τρένα, λεωφορεία και μετρό από τις 15 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να κάνουν ποδηλατικά τις μετακινήσεις τους όπου είναι δυνατόν, κάνοντας χρήση των κουπονιών ποδηλάτου και του προγράμματος Cycle to Work.

Schapps: «Αργότερα αυτό το μήνα θα παρουσιάσουμε το κουπόνι ποδηλάτου σας αξίας 50 λιρών. Θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες πιο αξιόπιστα ποδήλατα στο δρόμο ως αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος».

«Τότε υπάρχει το πρόγραμμα Cycle to Work, το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους να αγοράσουν ένα αφορολόγητο ποδήλατο – μια αποτελεσματική εξοικονόμηση 25-39%. Αυτό το σχέδιο επεκτάθηκε και στα ηλεκτρικά ποδήλατα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ποδηλάτες μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερες αποστάσεις, έχοντας βοήθεια στις ανηφόρες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

La Flèche Wallonne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Ο 2ος αγώνας από τους 3 κλασσικούς των Αρδεννών, το La Flèche Wallonne θα πραγματοποιηθεί …