Ένα εικονικό Tour de France για άνδρες και γυναίκες προφανώς βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον διοργανωτή αγώνων ASO και την εταιρία Zwift σύμφωνα με πληροφορίες για την κάλυψη του κενού που άφησε το Γαλλικό Grand Tour τον Ιούλιο.

Ο εικονικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των 3 Σαββατοκύριακων που κανονικά θα έτρεχε το TDF. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγώνας θα αποτελούνται από 6 εταπ μεταξύ 4 και 19 Ιουλίου.

Λέγεται ότι 15 ομάδες έχουν ήδη εγγραφεί για την εκδήλωση, με 10 τηλεοπτικά κανάλια που καλύπτουν 130 χώρες πρόκειται να μεταδώσουν την εκδήλωση. Από την άλλη, οι θεατές να περιμένουν υπομονετικά την ημερομηνία έναρξης του πραγματικού αγώνα στα τέλη Αυγούστου.

Όλα τα εταπ θα διαρκέσουν περίπου 1 ώρα, ξεκινώντας από τη Νίκαια και θα ολοκληρωθεί στο Champs-Élysées στο Παρίσι, με ένα σκληρό εταπ βουνό, στο  επίκεντρο της εκδήλωσης.

Ορισμένοι μεγάλοι αγώνες έχουν προσφέρει εικονικές αντικαταστάσεις για τις ακυρώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τους οπαδούς με την έλλειψη πραγματικής αγωνιστικής δράσης.

Η ποιότητα των εικονικών αγώνων και η δημοτικότητα των εκδηλώσεων είναι ανάμεικτη.  Τους τελευταίους μήνες, δημιουργήθηκε η πρώτη πραγματική σειρά e-racing που περιελάμβανε τακτικά τόσο επαγγελματίες αθλητές, όσο και μεγάλο διαδικτυακό κοινό.

Ενώ πολλοί αθλητές στράφηκαν στα προπονητήρια κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι για όλους. Οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Alejandro Valverde και Peter Sagan εξέφρασαν την αντίθεσή τους να ποδηλατούν μέσα στα όρια των σπιτιών τους.

«Έχω μικρή κινητοποίηση γιατί δεν ξέρω ποιοι θα είναι οι επόμενοι στόχοι μου. Η προπόνηση με τους κυλίνδρους σε καίει σωματικά και ψυχικά», δήλωσε ο Valverde στο El Mundo τον Απρίλιο.

Από την άλλη μεριά, οι χομπίστες που απολαμβάνουν το προπονητήριο, καθώς οι πωλήσεις προπονητηρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν «άνευ προηγουμένου» αύξηση της ζήτησης, με την Simga Sports να αναφέρει αύξηση 977% τον Μάρτιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Giro d’Italia 2020 – Επίσημα η εκκίνηση από Σικελία

Υπεύθυνοι του Giro d’Italia επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι η φετινή έκδοση θα ξεκινή…