Ο Βέλγος ειδικός κλασικών Philippe Gilbert εξακολουθεί να ονειρεύεται να κερδίσει το Μιλάνο-Σαν Ρέμο. Σε τελική ανάλυση, είναι το μόνο Μνημείο που δεν έχει κερδίσει ακόμη. Παρόλα αυτά, θα είναι δύσκολα φέτος, καθώς θα πραγματοποιηθεί μόλις μία εβδομάδα μετά την εκ νέου έναρξη της σεζόν μετά το κλείσιμο λόγω καραντίνας.

«Είναι νέο για όλους να έχουμε το Σαν Ρέμο τόσο αργά στη σεζόν», δήλωσε ο Gilbert σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από την ομάδα του Lotto-Soudal. «Είναι πραγματικά δύσκολο να μιλάμε για προσδοκίες, γιατί θα είναι νέο για όλους φέτος και θα υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε».

Παραδοσιακά, το Milano-Sanremo διοργανώνεται στα τέλη Μαρτίου. Ο Gilbert έχει μάθει να φορμάρεται με ακρίβεια με την πάροδο των ετών, για όποιο κλασικό επικεντρώνεται σε μια δεδομένη χρονιά, είτε πρόκειται για το Amstel Gold Race – στον οποίο έχει κερδίσει 4 φορές – ή το Paris-Roubaix, το οποίο κέρδισε πέρυσι στη 2η πραγματική του προσπάθεια.

Φέτος, ο μεγάλος ιταλικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου, μόλις μια εβδομάδα μετά την προγραμματισμένη επανεκκίνηση της σεζόν. Και ο Gilbert, όπως και οι περισσότεροι επαγγελματίες, θα έχει μόνο το Strade Bianche νωρίτερα.

«Νομίζω ότι τα νεαρά παιδιά θα έχουν ένα πλεονέκτημα, για να λειτουργήσουν  πιο γρήγορα», παραδέχεται ο 37χρονος. «Αλλά η προετοιμασία θα είναι η ίδια για όλους και όλα θα αφορούν το τι κάνεις στην προπόνηση. Αλλά εξακολουθεί να είναι το Σαν Ρέμο και θα είναι το ίδιο σενάριο όπως είναι κάθε χρόνο, επειδή δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επίθεση. Νομίζω ότι θα είναι ακόμη πιο γρήγορο».

Ο Gilbert, φυσικά, γνωρίζει καλά τους δρόμους. Έχει ήδη τερματίσει στο βάθρο δύο φορές και κατοικεί στο Μονακό ποδηλατώντας συχνά τους δρόμους στη γειτονική Ιταλία. Οι αθλητές θέλουν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο όπου μπορούν να επιτεθούν καλύτερα στο φημισμένο Poggio, την τελευταία ανάβαση του αγώνα. Και ο Gilbert σίγουρα θα είναι εκεί. Αλλά ξέρει επίσης ότι, εάν αποτύχει να αποσπαστεί, θα πρέπει να βασιστεί στον Αυστραλό σπρίντερ Caleb Ewan, για να τον φέρει κοντά στον τερματισμό.

Όμως με το νέο καλεντάρι, το οποίο περιλαμβάνει τα 3 Grand Tours και όλα τα Μνημεία μέσα σε 3 μήνες, ο Gilbert παραμένει επιφυλακτικός. «Όχι, η σεζόν μου δεν βασίζεται μόνο στο Μιλάνο-Σαν Ρέμο και είναι ακόμα δυνατό να έχουμε μια καλή σεζόν. Δεν έχω όλη την πίεση. Δεν σχεδιάζω τη ζωή μου γύρω από το Σαν Ρέμο. Θα ήταν ωραίο αν κερδίσω φυσικά αλλά δεν θα αλλάξει τη ζωή μου αν δεν το κάνω».

Από την ακτή της Ιταλικής Ριβιέρας, ο Gilbert, μαζί με τον Ewan, θα ενταχθούν στη συνέχεια στην υπόλοιπη ομάδα που θα κατέβει στο Tour de France,  που θα περιλαμβάνει επίσης τους Tim Wellens, Thomas De Gendt μαζί με τη πρόσφατη μεταγραφή, τον John Degenkolb.

Πέρυσι, ο βελγικός σχηματισμός σημείωσε 4 νίκες στο Tour, με τον Ewan να κερδίζει 3 σπριντ και τον De Gendt να κερδίζει μια εντυπωσιακή νίκη σόλο νίκη στο 8ο εταπ στη Saint-Etienne, μπροστά από τους Γάλλους Thibaut Pinot και Julian Alaphilippe. Και σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας John Lelangue, θα είναι ικανοποιημένοι μόνο αν ταιριάζουν με αυτό το σκορ φέτος.

Αλλά ενώ οι στόχοι τους μπορεί να είναι κάπως διαφορετικοί, τόσο οι Degenkolb όσο και ο Gilbert είναι χαρούμενοι που προπονούνται και έχουν πραγματικούς αγώνες για να επικεντρωθούν, λίγο περισσότερο από ένα μήνα από τώρα. «[Είμαι] πρώτα χαρούμενος που έχω καλεντάρι», είπε ο Gilbert. «Αυτό μας κινητοποίησε όλους».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

A journey beyond – Βίντεο

Ο Marc Maurer ποδηλάτησε 5600 χλμ, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη, διασχίζοντας τον Κ…