Ο Nairo Quintana θα ξαναρχίσει τη σεζόν του στο Mont Ventoux Dénivelé Challenge, στις 6 Αυγούστου.

Οι προετοιμασίες του για τη σεζόν μετά την πανδημία τέθηκαν σε αμφιβολία τους τελευταίους μήνες, όταν οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και στη συνέχεια ένα προπονητικό ατύχημα, έθεσε υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του 30χρονου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους αγώνες  πριν από το Tour de France.

Ωστόσο, όλα έχουν πλέον τακτοποιηθεί, και η ομάδα του Arkéa-Samsic επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στους αγώνες στον μονοήμερο αγώνα με επίκεντρο το τρομακτικό Mont Ventoux.

Ο Quintana θα επιστρέψει στην Ευρώπη αργότερα αυτήν την εβδομάδα με μια πτήση γεμάτη από αστέρια της Νοτίου Αμερικής. Παρόλο που η πανδημία ανάγκασε την Κολομβία να κλείσει τα σύνορά της και οδήγησε σε αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην ΕΕ, το υπουργείο Αθλητισμού της Κολομβίας οργάνωσε μια πτήση τσάρτερ όλων των αθλητών, που μεταφέρει τους Quintana, Egan Bernal (Team Ineos) και Rigoberto Urán (EF Pro Cycling) από την Μπογκοτά στη Μαδρίτη αυτήν την Κυριακή.

Ο Quintana έπρεπε επίσης να ξεπεράσει έναν αριθμό μικρών τραυματισμών όταν συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια προπόνησης στους τοπικούς δρόμους της Κολομβίας, στις αρχές αυτού του μήνα. Ήταν σε θέση να κάνει μια γρήγορη επιστροφή στην προπόνηση έχοντας αποφύγει σοβαρές βλάβες, υποφέροντας μόνο ένα «..πολυτραύμα στο δεξί γόνατο» που απαιτούσε μια σύντομη διαδικασία αποκατάστασης.

Η 2η έκδοση του Dénivelé τον επόμενο μήνα πρόκειται να δημιουργήσει μια ισχυρή λίστα εκκίνησης, με τους Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale), Fabio Aru (UAE Team Emirates), Richie Porte (Trek-Segafredo) και Miguel Angel López. Ο αγώνας θα χρησιμοποιήσει μια διαφορετική διαδρομή για το 2020 και θα έχει 2 αναβάσεις του «Géant de Provence».

Παρόλο που δεν είχε αγωνιστεί στο 1ο Dénivelé Challenge, ο Quintana θα έχει υπέροχες αναμνήσεις από τις άγριες πλαγιές του Ventoux, όταν κέρδισε το εταπ στο Chalet Reynard στο Tour de la Provence τον Φεβρουάριο.

Ο Quintana πρόκειται να συνεχίσει τις προετοιμασίες του για το Tour de France, συμμετέχοντας στο Tour de l’Ain, 7-9 Αυγούστου, ακολουθούμενο από το Critérium du Dauphiné, 12-16 Αυγούστου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Νέο ρεκόρ Everesting – O Alberto Contador χάνει

Το ρεκόρ Everesting που έθεσε πρόσφατα ο Alberto Contador ανατράπηκε από τον Ιρλανδό ποδηλ…