Η 3η γενιά του Kask Mojito είναι εδώ! Αρχικά σχεδιασμένο το 2011, το τελευταίο Mojito ονομάζεται Mojito³ και παρουσιάζει μερικές ενδιαφέρουσες διαφορές από προηγούμενα σχέδια.

Αυτό το κράνος δεν είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί από την INEOS (θα χρησιμοποιήσουν τα Protone και Valegro).

Αντ ‘αυτού, η Kask λέει ότι το Mojito³ είναι ένα τέλειο παντός καιρού κράνος – εξίσου σχεδιασμένο για οδήγηση σε δρόμο, σε χαλίκι και πόλη, μπορεί να φορεθεί για τις περισσότερες δραστηριότητες ποδηλασίας.

Οπτική αναβάθμιση

Το Mojito είναι το πιο εμβληματικό προϊόν της Kask. Η εταιρεία έχει πουλήσει σχεδόν 1 εκατομμύριο μονάδες από την πρώτη παρουσίαση του κράνους.
Είναι γνωστό ότι είναι ένα σούπερ «διαπνέων» κράνος, και οι πολυάριθμοι αεραγωγοί στο Mojito X ήταν μια οπτική ένδειξη της πολύ καλής ροής αέρα.

Το Mojito³ έχει πιο κομψό, πιο επίπεδο προφίλ από το Mojito X. Αρχικά, φαίνεται ότι έχει λιγότερους αεραγωγούς, αλλά η Kask υποστηρίζει ότι υπάρχει παρόμοιο ποσοστό ανοιχτού χώρου στο κράνος, με τους τώρα μεγαλύτερους αεραγωγούς.

Εφαρμόζουν μια σειρά από καινοτομίες σχεδιασμού που αναπτύχθηκαν με την INEOS για το Utopia και Valegro σε αυτό το Mojito και, αν και αυτός δεν ήταν ο σχεδιαστικός στόχος, η εταιρία δηλώνει ότι το νέο Mojito είναι 30% ταχύτερο από το προηγούμενο.

Αν και είναι ελαφρώς λιγότερο μυτερό, το Mojito εξακολουθεί να έχει το χαρακτηριστικό τελείωμα στο πίσω μέρος και διαθέτει ανακλαστικές λεπτομέρειες για βελτιωμένη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ασφάλεια

Η Κασκ δηλώνει ότι είχε τρεις σημαντικούς στόχους με τον επανασχεδιασμό του Mojito: Βελτίωση ασφάλειας, βελτίωση άνεσης και διατήρηση του εικονικού στιλ.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, η εταιρία δηλώνει ότι το Mojito³ παρέχει καλύτερη προστασία και ασφάλεια. Αναφέρει επίσης ότι υπάρχει βελτίωση 32% σε πίσω πρόσκρουση, έως και 25% βελτίωση σε εμπρός πρόσκρουση και έως 12% βελτίωση σε πρόσκρουση στο πάνω μέρος, σε σύγκριση με το Mojito X. Επιπλέον, το Mojito³ ξεπερνά την ευρωπαϊκή πιστοποίηση ασφάλειας κατά 48%.

Το νέο κράνος Kask Mojito – Παρουσίαση

Το κράνος δεν διαθέτει MIPS, αλλά πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα WG11 για περιστροφική πρόσκρουση.

Χαρακτηριστικά

Στα 230g το κράνος αισθάνεται ελαφρύ – είναι μόνο 15g βαρύτερο από το Protone. Το Mojito³ είναι εξοπλισμένο με το σύστημα συγκράτησης κεφαλής Octo Fit της Kask, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίζει τη θέση του κράνους στο κεφάλι.

Το κράνος μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί σε πρόσθιο / οπίσθιο άξονα και να σφίξει ή να χαλαρώσει με τον επιλογέα στο πίσω μέρος.

Το νέο κράνος Kask Mojito – Παρουσίαση

Η Kask δηλώνει ότι το εσωτερικό κάλυμμα του κράνους, το οποίο χρησιμοποιεί το ιδιόκτητο υλικό Blue Tech, “…παρέχει ανώτερη άνεση, αλλά επίσης απομακρύνει τον υπερβολικό ιδρώτα και εξαλείφει τον ερεθισμό του δέρματος για να διατηρήσει το κεφάλι του αναβάτη δροσερό, στεγνό και άνετο”.

Το δερμάτινο λουράκι (ή όπως λέει η Kask «οικολογικό δέρμα») παρέχει επίσης ένα επίπεδο άνεσης για όσους ενοχλούνται με ιμάντες στο πηγούνι που τρίβονται στο λαιμό τους.

Το νέο κράνος Kask Mojito – Παρουσίαση

Το Mojito³ διατίθεται σε τρία μεγέθη – Μικρό (50-56 εκατοστά), Μεσαίο (52-58 εκατοστά) και Μεγάλο (59-62 εκατοστά).

Έρχεται σε έξι χρωματισμούς: Black Matt, Yellow Fluo, Orange Fluo, White, Black και Grey.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Αντανακλαστικό γιλέκο Apidura – Παρουσίαση

Οι αντανακλαστικές λεπτομέρειες στα ποδηλατικά τζέρσεϊ τείνουν να είναι ένα χαρακτηριστικό…