Ο Remco Evenepoel υπέστη κάταγμα της λεκάνης μετά τη συντριβή του στο Il Lombardia, και η ομάδα του Deceuninck – Quick-Step δηλώνει ότι θα είναι εκτός ποδηλάτου, για την «επερχόμενη περίοδο».

Ο Βέλγος χτύπησε στο πλάι μιας γέφυρας και έπεσε αρκετά μέτρα κάτω, στην κοίτη του ποταμού, στα τελευταία 50 χλμ του αγώνα. Ακολούθησε νευρικότητα για λίγα λεπτά, περιμένοντας νέα για το πόσο άσχημα ήταν το ατύχημα, με φωτογραφίες που έδειχναν ιατρικό προσωπικό να παρακολουθεί τον 20χρονο που είχε πέσει στο βάθος της χαράδρας.

Στη συνέχεια, ο Evenepoel μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Como, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί σπασμένη λεκάνη, καθώς και μώλωπα στον δεξιό του πνεύμονα. Παρέμεινε στο νοσοκομείο όλη τη νύχτα πριν μεταφερθεί σήμερα σε βελγικό νοσοκομείο.

Βαρύς τραυματισμός για τον Remco Evenepoel στο Il Lombardia

«Ο Remco ήταν ξύπνιος ανά πάσα στιγμή καθώς υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων για να αποκαλυφθεί η έκταση του τραυματισμού του», ήταν η δήλωση της ομάδας.

«Δυστυχώς, οι ακτινογραφίες έδειξαν σπασμένη λεκάνη και δεξιό πνευμονικό χτύπημα, η οποία θα κρατήσει το Evenepoel εκτός δράσης, για την επερχόμενη περίοδο. Ο αθλητής μας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μια νύχτα υπό παρακολούθηση, πριν πετάξει την Κυριακή για Βέλγιο».

Ο Evenepoel ήταν μέλος του πρώτου γκρουπ στο ιταλικό κλασικό τη στιγμή της πτώσης του. Τον αγώνα κέρδισε τελικά ο Jakob Fuglsang (Astana) μπροστά από τον George Bennett (Jumbo-Visma).

Ο Max Scachmann (Bora-Hansgrohe) είχε επίσης μια πτώση στο δρόμο προς το Como, όταν ένας ιδιώτης οδήγησε το αυτοκίνητό του απέναντι από το δρόμο, κόβοντας τον Γερμανό καθώς προσπάθησε να στρίψει και να αποφύγει το αυτοκίνητο, ανεπιτυχώς. Αποτέλεσμα μια σπασμένη κλείδα για τον Γερμανό αθλητή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…