Ο Julian Alaphilippe δήλωσε ότι δεν κατηγορεί τον μοτοσικλετιστή για τη πτώση που είχε στο Tour of Flanders, που ενδεχομένως του κόστισε τη νίκη.

Ο αθλητής της Deceuninck – Quick-Step βρισκόταν μαζί με τους Mathieu van der Poel και Wout van Aert, αλλά χτύπησε στο πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας, που οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα, στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Μετά τη σύγκρουση, υπήρξε αρκετή συζήτηση για την αιτία, καθώς ο διευθυντής της Deceuninck, Patrick Lefevere, κατηγόρησε τον αναβάτη της μοτοσικλέτας, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι ο Alaphilippe θα μπορούσε να αποφύγει το δυστύχημα.

Ο μοτοσικλετιστής Eddy Lissens είπε ότι ένιωθε ένοχος για το περιστατικό, αλλά τώρα ο Alaphilippe δηλώνει ότι η σύγκρουση δεν ήταν δικό του λάθος.

Σε μια συνέντευξη με τη γαλλική εφημερίδα L’Equipe, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Άκουσα ότι ο μοτοσικλετιστής ένιωθε ένοχος για το τι είχε συμβεί, αλλά δεν πρέπει να ανησυχεί και ελπίζω ότι αυτή η συνέντευξη θα τον καθησυχάσει. Δεν τον κατηγορώ, ήταν απλώς ένα αγωνιστικό ατύχημα».

«Εξάλλου, δεν είμαι εκδικητικός. Και οι Van Aert και Van der Poel μου έστειλαν μηνύματα αργότερα, κάτι που ήταν ωραίο».

Το περιστατικό συνέβη στο Tour of Flanders νωρίτερα τον Οκτώβριο. Στο γκρουπ των 3 αθλητών, ο  Van Aert ήταν επικεφαλής, όταν βρέθηκε πίσω από 2 μηχανές της διοργάνωσης που είχαν κόψει ταχύτητα στο πλάι του δρόμου. Οι Van Aert και Van der Poel μπόρεσαν να αποφύγουν την σύγκρουση, αλλά όχι ο Alaphilippe που μιλούσε στην ενδοσυνεννόηση και δεν είδε τις μηχανές.

Λόγω της πτώσης είχε κάταγμα στο δεξί χέρι του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, και αργότερα υπέστη χειρουργική επέμβαση.

Αυτή τη στιγμή, ο Alaphilippe αναρρώνει στο σπίτι του στην Ανδόρα, πριν ξεκινήσει την προπόνηση για την επόμενη σεζόν.

Πρόσθεσε: «Είμαι ικανός πάνω στο ποδήλατο – καταφέρνω να αποφύγω εμπόδια και να στριμώχνομαι μέσα από στενούς χώρους – αλλά σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ποδήλατα βουνού 2021 για αρχάριους

Θέλετε να πατήσετε τα μονοπάτια, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία για ένα ποδήλατ…