Η Wahoo Fitness ανακοίνωσε την άφιξη του Elemnt Rival, που αποτελεί το πρώτο ρολόι multisport GPS από την παραδοσιακά «ποδηλατική» εταιρεία.

Η Wahoo κυκλοφόρησε το Rival με πολλές δυνατότητες ειδικά για τον αθλητή multisport (πολλαπλών σπορ), όπως μετρήσεις κολύμβησης, δυναμικές λειτουργίες για τρέξιμο, όταν συνδυάζεται με τον παλμογράφο TickrX και τη νέα δυνατότητα μετάβασης χωρίς αφή (για τριαθλητές).

Λειτουργίες

Το Elemnt Rival αποκτά επίσης όλες τις δυνατότητες που θα περίμενε κανείς από ένα κοντέρ Wahoo, συγκεκριμένα δεδομένα GPS, και τη δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών αισθητήρων για παλμούς, πεταλάρισμα, ταχύτητα και δύναμη.

Ενδιαφέρον όμως, είναι η προσθήκη ενός οπτικού αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, βηματόμετρου, έξυπνων ειδοποιήσεων, αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος και καρδιακού ρυθμού εκπομπής που το καθιστούν μια βιώσιμη επιλογή για ποδηλάτες και αθλητές πολλαπλών αθλημάτων.

Επιπλέον, το Rival προσφέρει μεγάλη αυτονομία λειτουργίας μπαταρίας: 14 ημέρες σε κανονική λειτουργία και 24 ώρες σε λειτουργία GPS.

Εμφάνιση

Η Wahoo έχει υποστηρίξει αυτά τα χαρακτηριστικά απόδοσης με ισορροπημένο σχεδιασμό που δημιουργεί εντύπωση, χωρίς να ενοχλεί.

Είναι διαθέσιμο σε μαύρο και άσπρο, και το Rival αποτελεί το πρώτο ρολόι πολλαπλών σπορ που διαθέτει κεραμικό πλαίσιο, πιο ανθεκτικό από τα υπόλοιπα που χρησιμοποιούν πλαστικό. Γενικότερα, ο όλος σχεδιασμός του φαίνεται να εστιάζει στην ανθεκτικότητα, με το κεραμικό πλαίσιο, το αρκετά χοντρό λουρί και τα ευμεγέθη κουμπιά.

Wahoo Elemnt Rival GPS - Παρουσίαση

Το Rival είναι χτισμένο στην ίδια πλατφόρμα με τα μοντέλα Elemnt, Elemnt Roam και Elemnt Bolt. Η Wahoo έχει επίσης χρησιμοποιήσει τη δημοφιλή εφαρμογή Elemnt, η οποία αξιοποιεί τη δύναμη του smartphone μας για το σετάρισμα του Rival, την καθημερινή του λειτουργία και την ανάλυση της καθεμιάς προπόνησης.

Το Rival δανείζεται επίσης το δημοφιλές χαρακτηριστικό ζουμ από τις συσκευές Elemnt. Αυτό ουσιαστικά μας επιτρέπει να κάνουμε μεγέθυνση και σμίκρυνση στα πεδία δεδομένων, που σημαίνει λιγότερες σελίδες για κύλιση. Η εφαρμογή μεταφέρει αυτόματα δεδομένα προπόνησης σε εφαρμογές τρίτων όπως Strava, TrainingPeaks, Today’s Plan κ.λπ. μετά από κάθε προπόνηση.

Εν κατακλείδι, η βασική λειτουργικότητα θα πρέπει να είναι γνωστή σε οποιονδήποτε έχει χρησιμοποιήσει ένα Elemnt στο παρελθόν και αρκετά εύκολο για τους νέους στην πλατφόρμα της Wahoo.

Επίλογος

Αναμφίβολα το Rival έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους αθλητές πολλαπλών σπορ, αλλά προσφέρει επίσης στους ποδηλάτες μια επιλογή όταν πρόκειται για τη συλλογή δεδομένων προπόνησης. Μια εξωτερική οθόνη μπορεί να είναι πιο πρακτική κατά την ποδηλασία, αλλά το Rival θα μπορούσε να είναι μια πιο ευέλικτη απάντηση, εάν η ποδηλασία δεν είναι η μόνη δραστηριότητα που συμμετέχουμε.

Μέχρι τώρα, η Garmin έχει κυριαρχήσει στο χώρο των ρολογιών πολλαπλών σπορ, με ανταγωνιστές όπως οι Polar και Suunto (όχι όμως στο ίδιο επίπεδο). Έχοντας πάρει τον απαραίτητο χρόνο, για να εισαγάγουν το Rival στην αγορά, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν η Wahoo μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία που είδε με τα αντίστοιχα κοντέρ ποδηλασίας.

Το Elemnt Rival διατίθεται στην τιμή των 379 $.

 • Wahoo ELEMNT RIVAL Multisport GPS – Βίντεο

  Η Wahoo κυκλοφόρησε το Rival με πολλές δυνατότητες ειδικά για τον αθλητή multisport (πολλα…
 • Wahoo ELEMNT BOLT – Νέα τιμή & αλλαγές

  Η Wahoo Fitness, ηγέτης στις ποδηλατικές συσκευές GPS, ανακοινώνει ότι όλοι οι υπολογιστές…
 • Wahoo Kickr – Ένα έξυπνο προπονητήριο

  Wahoo Kickr – Ένα έξυπνο προπονητήριο

  Το Wahoo Kickr είναι ένα εξαιρετικό έξυπνο προπονητήριο, αν μας αρέσουν τα πειθαρχημένα πρ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Kuurne-Brussels-Kuurne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Η σεζόν των κλασσικών αγώνων 2021 είναι σχεδόν έτοιμη, με το Kuurne-Brussels-Kuurne να είν…