Στο τελευταίο του φιλμ, “Unhurried”, ο λάτρης της περιπέτειας Markus Stitz, με καταγωγή από το Εδιμβούργο, τεκμηριώνει το ταξίδι του στο John Muir Way, ένα από τα μεγάλα μονοπάτια της Σκωτίας.

Η ταινία αποκαλύπτει ένα μοναδικό ταξίδι από ακτή σε ακτή μέσω των ποικίλων τοπίων, της ιστορίας και της κληρονομιάς της Σκωτίας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Markus αντικατοπτρίζει ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του ταξιδιού με ποδήλατο: Να μπορούμε να ποδηλατούμε αργά και να συνδεόμαστε πληρέστερα με το περιβάλλον μας.

Με τα λόγια του Markus:

Το John Muir Way περνάει από τη γενέτειρά μου στο Εδιμβούργο, οπότε η περιήγηση και η τεκμηρίωση του χρειάζονταν πολύ λιγότερη προετοιμασία από ένα έργο, που θα ήταν πιο μακριά.

Unhurried - Ένα "αργό" ποδηλατικό ταξίδι

Αν μου έλειπε μια μικρή λεπτομέρεια αρχικά ή ο καιρός δεν ήταν κατάλληλος, θα μπορούσα να επιστρέψω και να κάνω μια βόλτα, μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο. Το να είμαι τόσο κοντά στο σπίτι μου έδωσε επίσης ευελιξία. Δεν υπήρχαν περίπλοκες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, μόλις αλλάξει μια μικρή λεπτομέρεια. Δεν έγιναν κρατήσεις για ποδήλατα, ούτε χρειάστηκε να πληρώσω μια μικρή περιουσία για να πάρω το ποδήλατό μου σε αεροπλάνο ή στο αεροδρόμιο.

Unhurried - Ένα "αργό" ποδηλατικό ταξίδι

Για να απολαύσω τη διαδρομή και να κρατήσω τα πράγματα ενδιαφέροντα, έπρεπε να ερευνήσω περισσότερο από πριν. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα πράγματα, και ενώ σκέφτηκα ότι ήξερα ήδη τη διαδρομή πολύ καλά, υπήρχαν μέρη που δεν είχα ανακαλύψει καθόλου. Θυμάμαι έντονα να εντοπίζω τις πολλές τοιχογραφίες που είναι διάστικτες κατά μήκος των τειχών στο Prestonpans, ή να γοητεύομαι από τα τεράστια δέντρα που περιβάλλουν το Callendar House.

Συνειδητοποίησα ένα πράγμα: Δεν είναι κακό να σταματάς. Είναι πολύ πιο εύκολο να πας από ταξίδια μεγάλων αποστάσεων σε ταξίδια μικρών αποστάσεων, από το αντίστροφο. Όσο περισσότερο σταματούσα, τόσο περισσότερο μου άρεσε. Δεν έκρινα τις ημέρες στο ποδήλατο από την απόσταση που έκανα, αλλά από τις σημαντικές εμπειρίες που είχα.

Η εμπειρία του καθαρού αέρα και η απομάκρυνσή μου από μια ατελείωτη ροή ειδήσεων ήταν αυτό που μετρούσε περισσότερο, όχι από έναν αριθμό στο GPS μου, ο οποίος εξαφανιζόταν μόλις το απενεργοποιούσα.

Απολαύστε το βίντεο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Pogačar κλειδώνει το Giro!

Ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έδωσε ένα νοκ-άουτ στα φαβορί της ΓΚ στο Giro d’Itali…