Ο Chris Froome δεν θα συμμετάσχει στους νέους συναθλητές του στην Israel Start-Up Nation, για το πρώτο προπονητικό στρατόπεδο της χρονιάς στην Girona της Ισπανίας. Συνεχίζει να επικεντρώνεται στο έντονο πρόγραμμα προπόνησης και αποκατάστασης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο 4 φορές νικητής του Tour de France συμφώνησε με την ομάδα του ότι είναι πιο λογικό να συνεχίσει την ατομική προπόνηση, ώστε να μπορεί να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την επερχόμενη σεζόν.

Ο Froome συνεχίζει την αποκατάσταση και την προπόνηση του στην Καλιφόρνια, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από το ατύχημα που απείλησε την καριέρα του στο Critérium du Dauphiné 2019.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Paulo Saldanha, εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου:

«Ο Chris Froome, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τόσο με την αποκατάσταση όσο και με τη δύναμη του για να εξισορροπήσει το σώμα του από τον σημαντικό τραυματισμό του».

«Μετά την εσωτερική μας αξιολόγηση και συζήτηση, νιώσαμε ότι ήταν σημαντικό να συνεχίσει στο τρέχον περιβάλλον του στην Καλιφόρνια. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πιο ευνοϊκό για τη συνέχιση της προόδου του τόσο πάνω όσο και κάτω από το ποδήλατο».

Το 1ο προπονητικό στρατόπεδο της Israel Start-Up Nation προοριζόταν να βρίσκεται στο Ισραήλ, αλλά η χώρα έχει περάσει στο τρίτο εθνικό lockdown, παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο σε εμβολιασμούς.

Η ομάδα έπρεπε να ξαναπρογραμματίσει και να μετακινήσει την τοποθεσία του στρατοπέδου, στους δρόμους γύρω από την πόλη της Χιρόνα στην Ισπανία, με την ομάδα να ελπίζει να πάει στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Ο Sylvan Adams, συνιδιοκτήτης της ομάδας, δήλωσε:

«Θα διοργανώσουμε ένα προκαταρκτικό προπονητικό στρατόπεδο στην Ισπανία, καθώς ήταν αδύνατο να κρατήσουμε με σιγουριά το στρατόπεδο στο Ισραήλ, όπως συνήθως, λόγω των περιορισμών COVID και με τα σύνορα κλειστά σε μη Ισραηλινούς. Έτσι, σκοπεύουμε να κάνουμε ένα 2ο στρατόπεδο στο Ισραήλ το συντομότερο δυνατό».

Ο Froome δεν είναι η μόνη νέα μεταγραφή, καθώς η ισραηλινή ομάδα έχει φέρει τον αθλητή των Κλασσικών, Sep Vanmarke, τον Daryl Impey, τον ανηφορίστα Michael Woods και τον ειδικό στην ατομική χρονομέτρηση, Patrick Bevin, μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να προπονηθούν και να μάθουν πώς να επιτύχουν τους διαφορετικούς τους στόχους μαζί. Είναι κρίσιμο, με τόσους νέους αθλητές και τους νέους στόχους που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Kjell Carlstrom.

Ο Froome επρόκειτο να ξεκινήσει την προετοιμασία του για το Tour de France στην Αργεντινή, με τον αγώνα Vuelta a San Juan για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά δεν είναι σαφές εάν ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί ακόμη λόγω του Covid -19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…