Το αφεντικό της Deceuninck – Quick-Step, Patrick Lefevere, δηλώνει ότι παίρνει τα εύσημα για την μεταγραφή του Mark Cavendish, ο οποίος κέρδισε το 2ο εταπ του Γύρου Τουρκίας, την πρώτη του νίκη από το 2018.

Ο Cavendish έδειχνε ολοένα και καλύτερος όσο περνούσε η σεζόν και είχε πλησιάσει κοντά σε νίκη πριν από την επιτυχία του στην Τουρκία, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στον κλασσικό του Βελγίου, Scheldeprijs, την περασμένη εβδομάδα.

Και δεν υπήρχε η περίπτωση για τον Cavendish να νικήσει λιγότερο γνωστούς σπρίντερς. Κατάφερε να νικήσει τους νικητές Grand Tour, όπως οι Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) και André Greipel (Israel Start-Up Nation). Ο Lefevere δήλωσε:

«Αν πίστευα ότι [ο Cavendish] είχε τελειώσει, δεν θα ήταν στην ομάδα. Το δήλωσα από την αρχή, δεν έχω τίποτα να χάσω με τον Cavendish. Εάν αποτύχαινε, θα ήταν δικό του λάθος. Αν λειτουργούσε, θα ήταν δικά μου τα εύσημα… Λοιπόν λειτούργησε… Ποιος άλλος του έδωσε την ευκαιρία;»

«Ήταν κοντά [στη νίκη] στο 1ο εταπ στο Tour of Turkey. Στην τελευταία στροφή, έχασε μερικές θέσεις… λόγω ενός αναβάτη που σχεδόν έπεσε.  Στο 2ο εταπ, σπριντάρισε με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα».

«Τον έχουμε χρησιμοποιήσει σχεδόν παντού. Οδήγησε στην πραγματικότητα το 3ο πρόγραμμα της ομάδας. Είχε ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο στο Scheldeprijs. Ο Sam Bennett έπρεπε να σπριντάρει για τη νίκη. Ο Cavendish έπρεπε να είναι στη ρόδα του, ώστε κανένας άλλος να μην μπορούσε να πάρει αυτή τη θέση».

Το αφεντικό της βελγικής ομάδας μιλάει ανοικτά για την κατάσταση που υπήρχε:

«Όταν κοιτάζω πίσω τις εικόνες που όλοι είδαμε πέρυσι στο Ghent-Wevelgem, με πληγώνει πραγματικά. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα μπορούσε να είναι το τέλος του Mark Cavendish. Μια μέρα μετά το De Panne ήρθε στο γραφείο μου και του είπα ότι δεν είχα τα χρήματα, αλλά θα προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι».

«Ανακαλύψαμε μια λύση και ο Mike Sinyard [επικεφαλής των ποδηλάτων Specialized] μου είπε ότι αν μπορούσαμε να πάρουμε τον Mark στην ομάδα τότε θα βοηθούσε να πληρώσει τα μπόνους, αν κέρδιζε. Ο Mike έχει από σήμερα λιγότερα χρήματα, αλλά αυτός και εγώ θέλαμε πολύ να το κάνουμε. Όλοι ήθελαν τον Mark στην ομάδα τους, αλλά δεν το έκαναν».

Ο Cavendish πήρε επίσης το συνολικό προβάδισμα και κατάφερε ακόμα 2 συνεχόμενες νίκη στο Γύρο Τουρκίας….

  • Ο Mark Cavendish προπονείται στην Ελλάδα!

    Την Ελλάδα προτίμησε ο μεγάλος Βρετανός ποδηλάτης Mark Cavendish της Deceunick- Quick Step…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, …