Ο Simon Yates δηλώνει ότι η maglia rosa είναι τώρα πέρα ​​από αυτόν στο Giro d’Italia, αφού έχασε χρόνο στο 16ο εταπ, και τώρα θα στοχεύσει να πάρει μια θέση στο βάθρο, το οποίο είναι ακόμα «αρκετά προσιτό».

«Ήταν ένα δύσκολο εταπ, όχι αυτό που έψαχνα, αλλά έκανα το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο αθλητής της BikeExchange μετά το τέλος. «Η νίκη είναι λίγο μακριά τώρα, αλλά το βάθρο είναι ακόμα αρκετά προσιτό, οπότε θα κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά, κρατήστε το πηγούνι ψηλά και θα συνεχίσουμε από εκεί».

Ο Yates έχασε επαφή στο Passo Giau, το μεγαλύτερο τεστ της ημέρας, και τελικά τερμάτισε 11ος , χάνοντας 2:37΄΄ από τον νικητή του εταπ Egan Bernal (Ineos Grenadiers), 2΄ από τη δεύτερη θέση Damiano Caruso (Bahrain-Victorious) και πάνω από 1΄από τον Hugh Carthy (EF Education-Nippo).

Το αποτέλεσμα ήταν ο Βρετανός να γλιστρήσει από τη 2η στην 5η θέση στη ΓΚ, περίπου 4΄πίσω από τον Bernal, αλλά με πολλά χιλιόμετρα ακόμη στην τελευταία εβδομάδα του Ιταλικού Grand Tour.

«Ήταν ένα δύσκολο εταπ, λίγο λιγότερο δύσκολο γιατί δεν τρέξαμε ολόκληρη τη διαδρομή. Είμαστε τυχεροί που δεν το κάναμε, γιατί έκανε αρκετό κρύο σήμερα και νομίζω ότι αυτοί (οι διοργανωτές RSC) πήραν τη σωστή απόφαση», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της BikeExchange, Matt White.

«Είχε κρύο και αν είχαμε περάσει αυτά τα άλλα 2 ορεινά περάσματα σε αυτές τις θερμοκρασίες, θα είχαμε δει ακόμη μεγαλύτερες διαφορές, οπότε νομίζω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση για την ασφάλεια των αθλητών».

Ο White δηλώνει ότι ο Yates και η ομάδα θα προετοιμαστούν για την επίθεση καθώς προσπαθούν να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο, πριν φτάσουν στο Μιλάνο. «Με εμάς, δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί. Πρέπει να διαχειριστούμε τις κακές μέρες μας. Είναι εξίσου σημαντικές με τη διαχείριση των καλών ημερών. Υπάρχουν ακόμη πολλή αγώνας, υπάρχει μια μέρα ξεκούρασης αύριο και μετά πατάμε το reset και βγαίνουμε στην επίθεση, στο τελευταίο μας μπλοκ πριν από το Μιλάνο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη για Dries De Bondt

Ο Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) εξασφάλισε μια νίκη-σοκ στο 18ο εταπ του Giro d’Ita…